Moto2 Hírek - Alex Marquez okos versenyzéssel nyert, Morbidelli növelte előnyét

Készült: 2017.október.24 09:18 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto2 Hírek - Alex Marquez okos versenyzéssel nyert, Morbidelli növelte előnyét
Hiába vezetett sokáig a pole-ból induló Takaaki Nakagami, a fináléban a Marc VDS spanyolja levadászta őt, így idei harmadik sikerét aratta a Tech3-vázzal dobogóra álló Xavi Vierge és az esőben ismét remeklő Hafizh Syahrin. Morbidelli csak nyolcadik lett, de így is három ponttal többet szerzett Lüthinél.
A reggeli csúszás miatt a Moto2-esek versenyét is lerövidítették, így „csak” 15 kört kellett megtenniük a versenyzőknek a továbbra is esős Motegiben. A pole-ból a hazaiak legnagyobb örömére Takaaki Nakagami indulhatott, s a start után is megőrizte a vezetést, miközben mögötte Xavi Vierge, Mattia Pasini sorrend alakult ki.

Remekül kezdett a két svájci, Dominique Aegerter és Thomas Lüthi is, míg a világbajnoki éllovas Franco Morbidelli a 12. helyen teljesítette az első kört. Vierge mellett aztán viszonylag hamar elment Pasini és Alex Marquez is, az olasz pedig Nakagamit is üldözőbe vette. Előzést azonban nem tőle, hanem Marqueztől láttunk, aki átvette a második helyet Pasinitől.

Mindeközben a vb-cím szempontjából is fontos események zajlottak némileg hátrébb: Lüthi az egyik hibáját követően közvetlenül Morbidelli elé esett vissza, az összetettet vezető olasz pedig nemsokára ki is használta a lehetőséget és megelőzte kihívóját. A Marc VDS másik motorosa pedig Nakagamit próbálta levadászni, míg Vierge és Pasini nagyot küzdöttek a harmadik helyért, az igazán félelmetes tempót azonban Hafizh Syahrin diktálta, aki ekkor még csak hatodikként halad, de folyamatosan lépdelt előre.

Szűk öt körrel a vége előtt Marquez megelőzte Nakagamit, aki mellett Vierge és Syahrin is viszonylag hamar elment. Alex Marquez pedig onnantól kezdve vissza sem nézett: okos motorozással húzta be idei harmadik győzelmét. Vierge végül megtartotta a második helyet Syahrinnal szemben, így Tech3-vázzal állhatott dobogóra, míg mögöttük a végére teljesen visszaeső Nakagamit egyaránt megelőző Pasini és Francesco Bagnaia futottak be. Ami pedig a világbajnoki versenyfutást illeti: Morbidelli nagy csatában nyolcadik lett Aegerter előtt, míg Lüthi csak a 11. helyen ért célba, így az olasz 24 pontra hizlalta az előnyét.