• Motoros Hírek
  • MotoGP Hírek - Marquez az utolsó körben vette el a győzelmet Petruccitól

MotoGP Hírek - Marquez az utolsó körben vette el a győzelmet Petruccitól

Készült: 2017.szeptember.11 07:11 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Marquez az utolsó körben vette el a győzelmet Petruccitól
A verseny elején Jorge Lorenzo, a spanyol kiesése után pedig sokáig Danilo Petrucci vezetett, ám végül a címvédő örülhetett az elsőségnek, miután a legvégén megelőzte az olaszt. Andrea Dovizioso harmadik lett, így pontegyenlőség alakult ki a vb-tabella élén!
A két kisebb kategóriához hasonlóan a MotoGP San Marinó-i Nagydíja is esőben rajtolt el Misanóban. A pole-ból Maverick Vinales várhatta a piros lámpák kialvását, a startot azonban Jorge Lorenzo kapta el a legjobban: a második sorból induló spanyol rögtön az élre állt, míg a yamahást Marc Marquez és Andrea Dovizioso is lehagyta. Lorenzo viszont ellógott ettől a párostól, akikre ráadásul a nagy tempóban előretörő Danilo Petrucci is megérkezett, sőt a pramacos néhány kör alatt át is lépte őket, így már a második helyen haladt.

Nagyjából a táv negyedénél jártunk, amikor Lorenzo az élen haladva eldobta a Ducatit – ezzel Petrucci örökölte meg tőle a vezetést! Némileg hátrébb Cal Crutchlow, majd a Jack Millerrel az ötödik helyért nagyot csatázó Loris Baz is a spanyol sorsára jutott, bár mindketten folytatni tudták a versenyt. Közben ráadásul az eső is elállt – a csapatok fel is készítették a tartalékmotorokat száraz beállításokkal –, Petrucci azonban nem tudta lerázni magától Marquezéket.

Az utolsó harmadra Dovizioso valamelyest leszakadt az éllovas párosról, miközben Vinales teljesen magányosan haladt a negyedik helyen. Marquez viszont nem eresztette a szatellit ducatist, az utolsó kör elején pedig meg is előzte az olaszt, aki már nem tudott visszatámadni, így a címvédő behúzta idei negyedik sikerét.

Petrucci lett a második, Dovizioso a harmadik – utóbbit utolérte Marquez a pontok tekintetében, s mivel több második helyezése van, a repsolos visszavette a vezetést a tabellán. Vinales bejött a negyedik helyen a szabadkártyás Pirro előtt, a top10-be pedig Miller, Redding, Rins, Folger és a KTM-es Smith fért még be – miután Zarco a legvégén esett el és tolta be a motorját.