• Motoros Hírek
  • MotoGP Hírek - Dovizioso: „Még nyitott a bajnokság, mindent megpróbálunk”

MotoGP Hírek - Dovizioso: „Még nyitott a bajnokság, mindent megpróbálunk”

Készült: 2017.október.27 08:35 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Dovizioso: „Még nyitott a bajnokság, mindent megpróbálunk”
Hiába a 33 pontos lemaradás az éllovas Marc Marquezzel szemben, a Ducati motorosa optimistán készül a hétvégi Malajziai Nagydíjra – ehhez a tavalyi esős győzelméből is erőt meríthet.
Míg az Ausztrál Nagydíj előtt csupán 11 pont volt a különbség a két vb-aspiráns között, Malajziába már 33 egységnyi hátránnyal érkezik meg Andrea Dovizioso, így reális esély van rá, hogy ellenfele, Marc Marquez már ezen a hétvégén bebiztosítja az újabb világbajnoki győzelmét. Persze ezzel a ducatis is tisztában van, de bízik benne, hogy a balul sikerült Phillip Island-i hétvége úton újra rátalálnák a jó formájukra, és elhalaszthatják a bajnokavatást a valenciai idényzáróig – így beszélt erről a Crash.net szakoldal hasábjain:

„Fontos hétvége következik, és meg kell próbálnunk a maximumot nyújtani. Tudjuk, hogy nehéz a helyzetünk, de a bajnokság még nyitott és mindent meg fogunk próbálni. Meglátjuk, milyen időjárásban lesz részünk a versenyen: itt könnyen előfordulnak extrém körülmények, de azokra is fel kell készülnünk. A Phillip Island-i hétvégének is úgy álltunk neki, hogy meg akarjuk nyerni a futamot, s ezen most sem változtatunk. Roppant fontos, hogy már az edzéseken is jó irányba haladjunk: ha száraz időnk lesz, jól kell majd gumit is választanunk.”

Dovizioso tavaly az esőben nyerni tudott, szárazon azonban csak mérsékelten volt versenyképes, az olasz szerint idén viszont erősebbek lesznek: „Tavaly elképesztő győzelmet arattam és remek csatát vívtunk Valentinóval és Andreával (Rossi és Iannone – a szerk.), így szép emlékeim vannak róla. Nagyon szeretek ezen a pályán motorozni, különösen MotoGP-géppel. A múltban száraz körülmények között nem igazán voltunk versenyképesek, de arra számítok, hogy idén jobbak leszünk. A bajnokságot tartjuk szem előtt, így megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni, aztán meglátjuk, hol végez Marc és a többi versenyző.”