• Motoros Hírek
  • Moto3 Hírek - Mir piros zászlós győzelemmel világbajnok!

Moto3 Hírek - Mir piros zászlós győzelemmel világbajnok!

Készült: 2017.október.24 09:22 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek - Mir piros zászlós győzelemmel világbajnok!
Klasszikus Phillip Island-i versenyt hozott a Moto3-asok futama, amelyen a hirtelen leszakadó eső világbajnoki címet hozott Joan Mirnek. A tizenötödik kör sorrendje alapján a spanyol idei kilencedik győzelmét szerezte Livio Loi és Jorge Martin előtt.
Száradó, de néhol még nedves pályán vette kezdetét a Moto3-asok versenye Phillip Islanden, a futamot hivatalosan száraznak minősítették. Jorge Martin kapta el a legjobb az indulás pillanatát, az első kanyarba viszont Juanfran Guevara fordult elsőként, kisvártatva azonban újra Martin állt az élen. John McPhee és Darryn Binder már a nyitókörben buktak, egy fordulóval később Niccoló Antonelli is csatlakozott hozzájuk.

A szokásos Phillip Island-i forgatókönyv valósult meg az első körökben: a mezőny szorosan együtt maradt és szinte kanyarról kanyarra változott a helyzet. Jó tempót diktált az első körökben Rodrigo és Guevara a KTM-eken, de Fenati és Di Giannantonio is nagy kedvvel versenyzett és Mir is ott tartotta magát a dobogós helyezések környékén.

Fabio Di Giannantonio és Jules Danilo aztán egy-egy hatalmas ’high side’ bukással szállt ki a küzdelemből és Aron Canet is elesett. Mir az élre tört és megpróbált elszakadni a többiektől, miközben 16 körrel a leintés előtt elkezdett csöpörögni az eső. Az első tíz motoros lerázta az üldözőket, a Motegiben dobogós Bezzecchi és Guevara is bukott. Martin hozzáért Ramirez motorjához és kipenderítette a versenyből a honfitársát, az élboly nyolcfősre fogyatkozott.

Hét körrel a vége előtt egy pillanat alatt leszakadt az ég, a futamot piros zászlóval leintették. Ez pedig azt jelentette, hogy Joan Mir a félresikerült japán verseny után Phillip Islanden győzelemmel húzta be az idei világbajnokságot. Az idei kilencedik sikerét arató spanyol mögött csapattársa, Livio Loi és Jorge Martin végzett, Romano Fenati csupán a hatodik pozícióban zárt.