• Motoros Hírek
  • Moto3 Hírek - Bastianini taktikázott jól az ütközések versenyén, Martin az élről bukott

Moto3 Hírek - Bastianini taktikázott jól az ütközések versenyén, Martin az élről bukott

Készült: 2018.június.18 20:03 Készítette: Czukor Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Bastianini taktikázott jól az ütközések versenyén, Martin az élről bukott
Hamisítatlan Moto3-as versenyt hozott az első barcelonai futam, amelyen Jorge Martin az élről esett ki, majd két nagy bukás borzolta a kedélyeket. A futamot végül a pole-pozíciós Enea Bastianini nyerte meg, Marco Bezzecchi az utolsó métereken nyomta le Gabriel Rodrigót a második helyért.
Enea Bastianini kezdhette meg az élről a barcelonai Moto3-as futamot, azonban Jorge Martin kilőtt a rajtnál, a spanyollal egyedül Tatsuki Suzuki tudta tartani a lépést. Darryn Binder bukott az első körben, Niccoló Antonelli el sem tudott rajtolni. Martin és Suzuki meglépett a mezőnytől, mögöttük óriási küzdelem folyt a harmadik helyért, Fabio Di Giannantonio viszont hátraesett. A tízfős üldözőboly nem tudott felérni Martinékra, Suzuki taktikusan kivárt a spanyol mögött, miközben Marcos Ramirez csúszott ki a négyes kanyarban. Csendesen teltek a körök, aztán Martin senkitől sem zavartatva elcsúszott a nagytempójú kilences kanyarban.

Suzuki átvette a vezetést, de Martin nélkül nem tudta megtartani az előnyét, az üldözők hamar felértek rá. Tíz körrel a leintés előtt hatan pályáztak jó eséllyel a győzelemre, Bastianini, Canet, Masia, Suzuki, Bezzecchi és nem kis meglepetésre Bulega volt a sorrend, de Migno, McPhee és Rodrigo is lőtávolon belül volt hozzájuk képest. Jakub Kornfeil 1,6, Makar Yurchenko 1,2, Livio Loi 1,9 másodperces büntetést kapott a futam eleji kanyarlevágásért. Arenasszal és Sasakival kiegészülve tizenegyen motoroztak egy bolyban, utóbbi néhány kör után bukott. Ezt követően hárman baleseteztek, Canet, Bulega és Arenas szállt ki a küzdelemből. A visszajátszásból kiderült, hogy Arenas mérte el a féktávot és ütötte ki két ellenfelét a küzdelemből, Canetet elszállították az orvosi központba.

A hét állva maradt motoros csoportját Bezzecchi vezette négy körrel a vége előtt, ezután McPhee összeért Masiával a célegyenes végén, a spanyol besokallt és kiütötte Mignót is a versenyből. Bastianini, Bezzecchi, Rodrigo, McPhee és Suzuki maradt az élen, a brit kezdte az élen az utolsó kört, az első kanyarban viszont már csak negyedik volt. Bastianini tört az élre és nem is engedett már senkit maga elé. Bezzecchi az utolsó métereken utasította maga mögé Rodrigót, mindössze 3 ezreddel előzte meg argentin riválisát.