• Motoros Hírek
  • Moto3 Hírek - Bastianini a pole-ban az ismét bukó Martin előtt

Moto3 Hírek - Bastianini a pole-ban az ismét bukó Martin előtt

Készült: 2018.június.17 10:17 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Bastianini a pole-ban az ismét bukó Martin előtt
A fiatal olasz még az edzés elején megfutott idejével zsebelte a Moto3-asok Katalán Nagydíjának rajtelsőségét, megelőzve a gresinis csapattársához hasonlóan eleső spanyolt. A vb-éllovas Marco Bezzecchi csak a harmadik sorból indulhat.
A Moto3-asok időmérője nyitotta a kvalifikációk sorát Barcelonában. A vb-cím egyik esélyese, Fabio di Giannantonio már az első percekben elesett, nem sokkal később pedig gresinis csapattársa, Jorge Martin is követte a példáját: a délelőtt hatalmasat repülő spanyol Albert Arenast is magával sodorta elcsúszása közben.

Az első helyet sokáig Enea Bastianini birtokolta az első 1:48-as idővel, és mivel a legkisebbeknél megszokott őrült hajrá ezúttal elmaradt, az olasz meg is őrizte ezt a pozíciót, így övé lett a Katalán Nagydíj pole-ja. Martin az eséssel együtt is második lett, megelőzve az edzésen újfent remeklő japánokat, Tatsuki Suzukit és Ayumu Sasakit. Aron Canet az ötödik, míg a pontversenyt vezető Marco Bezzecchi a kilencedik helyről rajtolhat. Az utolsó percekben amúgy Vicente Perez és Arenas bukott párosan, Gabriel Rodrigo pedig a kavicságyban csatlakozott hozzájuk nem sokkal később.