Quad Hírek - Karai Kristóf: Ezt a versenyt mínuszoltam

Készült: 2015.április.23 09:54 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Egyéb motoros hírek, Motoros Hírek

Quad Hírek - Karai Kristóf: Ezt a versenyt mínuszoltam
Nem indult túl jól Karai Kristóf számára a Szlovák bajnokság.
A Cseh bajnokságon elért helyezés, és hogy bizonyítani tudott a motor, és kategória váltást követően elég önbizalmat adott Kristófnak, hogy nagy reményekkel induljon a SLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPS 2015 Šaštín-Stráže-ban megrendezett első futamán. A verseny egy újonnan kialakított pályán került megrendezésre így nem csak Kristóf számára, hanem az egész mezőny számára is kihívásokkal teli pályán indult a szezon. A pálya bejárás során már világossá vált Kristóf számára, hogy igen technikás és nehéz pályán kell neki vágnia a versenynek. Az első szabadedzésen bebizonyosodott, hogy hiába az ismeretlen pálya, nem okoz akadályt Kristófnak, sem a teljes nyomvonal, sem az előtte lévő akadályok. Az időmérő edzés elég jól sikerült, hiszen a harmadik időt sikerült futnia, csupán csak 3 másodperccel lemaradva a Profi kategória legjobbjától, egyben barátjától Daniel Picmaus-tól. Bizakodásra adott okot az időmérő eredménye. Az első futamot meg is nyerte, a kategóriája legjobbjaként. A futamon egy perc nyugtuk sem lehetett az előtte haladó profi versenyző társainak, hiszen végig szorongatta őket a kockás zászló lengetéséig.
Quad Hírek - Karai Kristóf: Ezt a versenyt mínuszoltam
A második futam sajnos nem a vártnak megfelelően alakult, Kristóf a rajtot követő első kanyarnál az előtte haladó versenyzővel ütközött, mely során óriásit bukott. Köszönhetően a rendezők és a mentősök gyors intézkedésének, a kórházi kivizsgálást követően kiderült, hogy nem súlyosak Kristóf sérülései, de sajnos így számára véget ért a Szlovák bajnokság első fordulója.
Quad Hírek - Karai Kristóf: Ezt a versenyt mínuszoltam
Kitartásának, és mérhetetlen verseny szenvedélyének köszönhetően hamar kiderült, hogy nem viselte meg nagyon Kristófot a balesete, hiszen már a következő versenyre készül nagy erőkkel. Nem telik el úgy nap a verseny óta, hogy ne kérdezné meg Édesapjától, mikor lesz kész a motor, hiszen a hétvégén ismét gyakorolna a következő futamra. Hajrá Kristóf, sokan csodáljuk hozzáállásod a quadcross szenvedélyed iránt.
Quad Hírek - Karai Kristóf: Ezt a versenyt mínuszoltam