WTCC Hírek - Második lett a 2017-es WTCC világbajnokságban Michelisz Norbert

Készült: 2017.december.01 18:54 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

WTCC Hírek - Második lett a 2017-es WTCC világbajnokságban Michelisz Norbert
Sajnos nem erre számítottunk a tegnapi szabadedzéseket látva de így is örüljünk az első Magyar versenyzőnek aki megszerezte a Túraautó-Világbajnokság második helyezését. Ezzel történelmet írt a Magyar autóversenyzés történetében.
Nem volt egyszerű Michelisz Norbert dolga hiszen az első és a második futamon is a tízen egyedik helyről kellet indulnia.
Az első futamon Norbi csapattársa mögül indult akit a rajtnál meg is tudott előzni. Utána sok körön keresztül csak követte Norbi a Volvókat de nem tudta megelőzni őket ezért a Honda előreküldte Gerrierit aki sokkal agresszívebben támadta őket.
De sajnos neki sem sikerült előrébb lépni ezért a vége előtt három körrel visszavette a kilencedik helyet.
Sajnos a Hondás pilóták nem bírtak a Svédekkel az első futamon így Björknek 16.5 pontra nőt az előnye Norbival szemben. Ezzel még nehezebb lett a feladata Norbinak a második futamra de ismerve a Magyar pilótát mindent meg fog tenni a jó eredmény elérése érdekében.
WTCC Hírek - Második lett a 2017-es WTCC világbajnokságban Michelisz Norbert

Norbi a második futamnak is a tizenegyedik helyről vágott neki ahol a rajt utáni körben megint sikerült előrébb lépnie egy pár helyet de ott Müllet mögé szorult be aki jól védekezett ellene és a  Magyar versenyző  nem tudta  megelőzni. Björköt a negyedik helyről előre engedte Catsburg így feljött a harmadik helyre amit kényelmesen meg is tartott a verseny végéig.  Guerrieri végig vezette a versenyt és senki nem tudta őt megközelíteni ezzel megszerezte idei harmadik győzelmét.
A befutó tehát Guerrieri, Huff, Björk aki ezzel a harmadik helyezésével megszerezte Norbi előtt a bajnoki címet. 
Személy szerint örülök ennek a VB második helynek is de ha egy jó autót adott volna Norbi alá a Honda most két világbajnoki címet ünnepelhetne.

Gratulálunk Michelisz Norbert a VB második helyhez!!!!!