Ismét dobogón Michelisz Norbert!

Készült: 2017.november.19 11:16 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

Ismét dobogón Michelisz Norbert!
Michelisz Norbert a második helyen zárta a makaói főfutamot és ezzel 6.5 pontra faragta hátrányát a bajnokságot vezető Thed Björkel szemben.
A tegnapi balesetben résztvevők autóit a csapatok szerelői hajnalig szerelték és ennek köszönhetően mindenkinek sikerült felállnia a rajtrácsra. A nyolcszoros marokkói győztes Huff elmondta, hogy az autója nincs tökéletes állapotban de alkalmas a versenyzésre. 
A főfutamra megérkezett az eső és ennek köszönhetően a versenyzők safety car mögül rajtoltak.
Két kört teljesített a mezőny a felvezető autó mögött és csak ezután kaptak zöld utat.

Az élen Huff és Norbi között nagy csata zajlott az első körben de a Hondás pilóta nem kockáztatott feleslegesen.
Esteban Guerrieri viszont annál keményebben hajtotta Hondáját így gyorsan utolérte a negyedik Björköt akit rövid idő alatt meg is tudott előzni. A következő célpont Chilton volt aki már egy kicsit nehezebb falat volt számára de mellette is sikerült elmennie. Így Norbinak volt egy hátvédje aki keményen tartotta Chiltont az utolsó körig. Itt viszont egy apróbb hiba volt Guerrieri körében amit az Angol kihasznált egyből.
Ez viszont már nem befolyásolta az első kettő sorrendjét így Huff, Norbi, Chilton sorrendbe látták meg a kockás zászlót. Norbi ezzel az eredménnyel 6.5 pontra felzárkózott Björk mögé a bajnokságban így rettentő izgalmas utolsó fordulónak nézünk elébe Katarban.
Ismét dobogón Michelisz Norbert!