Rally Hírek - Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!

Készült: 2017.október.18 10:59 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!
Beszélgetés Ruszó Krisztián rally versenyzővel a 3-Städte Rally előtt. Ruszó Krisztián - Geró Gábor Lada VFTS 3-Städte Rally - 2017.10.20-21.
A jövő hétvégén a 3-Städte Rally, illetve Mitropa Rally Cup bajnokság utolsó fordulóján veszel részt a jól megszokott, a német közönség által is szeretett piros Lada VFTS-sel. - Ez a verseny már az év elején tervbe volt véve, hogy szeretnénk indulni rajta. Első sorban a Rally2 mezőnyében szerettem volna eredményesen szerepelni, de sajnos a Székesfehérvár rally szerencsétlen műszaki hibás kiesést követően elég nagyra sikeredett számunkra a nyári szünet…Veszprémre nem akartuk az autót teljesen átépíteni, Komlóra meg már össze voltunk pakolva, amikor kiderült egy újabb technikai probléma, így ott sem indultunk! Jött volna a Budapest Rally, de az meg úgy ment, mint ahogy jött…Ekkor vált biztossá, hogy a kihagyott kilométereket a 3-Städte Rallyn pótoljuk. Kétszer indultam ezen a versenyen, és elmondhatom, hogy úgy rendezésben, fogadtatásban, pályák minőségében egy nagyon jól szervezett futam. Szeretek itt versenyezni!
Rally Hírek - Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!
Most ki fog neked navigálni? - Az idei felállás az nem változik, az itinert Geró Gabi fogja diktálni csak most németül. A kétnapos versenyen tíz gyors vár rátok. Négy pénteken és hat szombaton. Lesznek ismerős szakaszok is számotokra. Hány pályabejárás engedélyezett számotokra, és mennyire lesz elég az egy jó itinerhez? - Nagyon tetszik, hogy tíz gyorsasági szakaszt kell majd teljesíteni, ami 129 km verseny távban teljesedik ki. A pénteki nap lesz a legnehezebb szerintem, igaz csak 4 gyorsot kell teljesíteni viszont reggel 7 órától délután 15 óráig lesz pályabejárásra lehetőség, ahol 5 különböző gyorsaságit kell majd felírni. Kétszer lehet menni majd a pályákon, ez alapján kell majd itinert készíteni! Regenerálódni nem sok időnk marad, hiszen 16.28-kor már rajtol is az első autó!
Rally Hírek - Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!
Az első nap a III-IV-es gyors éjszaki lesz. Szereted-e az éjszakai gyorsokat, van-e jó lámpasorotok hozzájuk? - Igen a 4 pénteki gyorsasági Ausztriában lesz megtartva, az SS3 illetve az SS4 az már sötétben kerül megrendezésre. A pálya bejáráson ezt is figyelembe kell venni, mert másabbak a fényviszonyok mint nappal, jelentéktelennek tűnő dolgokra is oda kell figyelni. Ettől függetlenül bízok benne, hogy sikerrel vesszük az esti gyorsaságikat. Rendelkezünk jó lámpasorral, képesek vagyunk bevilágítani Ausztria erdeibe
Rally Hírek - Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!
Idén is lesz körgyors. Mi a terved az utolérések esetére? - Igen láttam a kiírásban, hogy St. Salvator nevű gyors az kör jellegű lesz. Bízom benne, hogy nem fog meg ismétlődni a 2014 verseny, ahol 5-6 autót értünk utol, ami nagyon hátráltatott minket. Ezért is lenne fontos az első napon jól teljesíteni, mert szombaton az előző napi abszolút eredmény alapján kapnánk rajtidőt! Bízom a rendezőkben, hogy egy picivel jobb rajtszámot fogunk kapni mint 2 évvel ezelőtt, hisz akkor meg ígérték, ha legközelebb is megyünk, akkor előrébb sorolnak minket egy picit. Szombat reggel nem kell korán kelni, mert csak 09:50-kor rajtol el majd az első autó. Hat gyors köztük 23 kilométer hosszú is vár rátok. Juhász Csabiék is ott lesznek ezen a versenyen. Ki fogod-e kérni a véleményét, kíváncsi vagy-e a tapasztalatára ezen versennyel kapcsolatban? - Igen hála istennek szombaton nem kell korán kelni. A rendező figyelembe vette a versenyzőket, hogy a pénteki nap erősen bele nyúlik az éjszakába így szombaton lehet egy picit tovább aludni. Ez a verseny azért különleges mert minden évben új szakaszokat jelölnek ki, hogy véletlenül se tudjuk a tavalyi itinert használni.Én kifejezetten kedvelem a hosszú gyorsasági szakaszokat! Csabival mindig nagyon sokat szoktunk beszélgetni a versenyről, és ő mindig készséggel segít mindenben. Ezen a versenyen már sokszor indult, és mindig ad egy két jó tanácsot mire figyeljünk oda, amiért nagy köszönet neki. Hogy álltok a felkészüléssel, mikor indultok? - Az autó gyakorlatilag teljesen rendben van, Orbán Norbinak hála talán van is most olyan kondícióban, mint Miskolcon volt. Szombaton tesztelünk egy kicsit, meg beállítjuk a lámpa sort, elkészítjük a szerviz kocsit, és csütörtök hajnalba indulunk! Végezetül, ha már ott lesztek mit is vártok magatoktól, mit is várhatnak a kilátogató nézők tőletek? - Elsődleges célunk a célba érkezés, és hogy jól érezzük magunkat. Ha ez teljesül, akkor van esélyünk egy jó eredmény elérésére is. A legnépesebb kategóriában indulunk, a Divízió 5-ben velünk együtt 35-páros adta le a nevezését! Jó móka lesz! Partnereink: Vagép Zrt., Goodwill Elektric Kft., Dbs Kft., Kessel Bau Kft., Ekufém Bt, Autoracing Bt, Bagjos és Társa Kft., Trescon Bt, Tóth Lajos, Germus Fuvarozás Sajópetri. - Hajósi Miklós -
Rally Hírek - Jó móka lesz a 3-Stadte Rally!