Kamion Hírek - Sokat segít az új jelölési rendszer gumivásárlásnál

Készült: 2013.szeptember.23 10:16 Készítette: Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://kamionhirek.hu/

Sokat segít az új jelölési rendszer gumivásárlásnál
Az alig egy éve bevezetett gumijelölések népszerűek lettek a fuvarozási vállalkozások körében. Az EU-szabványnak megfelelő új szimbólum-rendszer tájékoztatást ad például az abroncsok élettartamáról, fogyasztásra gyakorolt hatásáról, vagy viselkedéséről nedves úton. 
A szállítmányozási cégeknek költségszempontból több tényező is fontos, így érthető, hogy ők örömmel fogadták az új jelöléseket. Ez derült ki a GoodYear által készített felmérésből.

500 céget kérdeztek meg, melyek Németországban, Olaszországban, Lengyelországban és Spanyolországban tevékenykednek. A válaszadók 54%-a ismeri a szimbólumokat, melyek befolyásolták a vásárlásnál is.

Két tulajdonság kiemelkedően fontos volt a vásárlóknak, 66%-uknál a gumiabroncs fogyasztás-befolyásoló hatása, 84%-uknál a futófelületek tartóssága, élettartama bizonyult a fontos tényezőnek a vételnél. A tanulmány arra is kitért, mennyire vannak tisztában azzal a fuvarosok, hogy létezik a jelrendszer és azzal, hogy mit jelentenek ezek a szimbólumok. 55%-uk egyértelműen tudott a törvényről, mely előírja a szükséges adatok feltüntetését, ők tudják is nagyjából, mi mit jelent. 26%-uk tudja, hogy létezik az előírás, viszont nem teljesen vannak tisztában a jelölések jelentésével.

Ami érdekes, hogy 19%-uk egyáltalán nem is hallott, tudott az előírás bevezetéséről. A tájékozatlanok eloszlása egyenetlen a megkérdezettek között, a legkevésbé Spanyolországban tudnak bármit is a gumikon található jelölésekről.