Kamion Hírek - Jobban megéri bérelni!

Készült: 2013.október.01 08:04 Készítette: Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://kamionhirek.hu/

Jobban megéri bérelni!
A teherfuvarozásra mindig szükség van, hogy nagyobb mennyiségű árut mozgassunk akár országokon keresztül, több ezer kilométerrel távolabbi helyekre. 
Ebből kiindulva nagy szükség van azokra a cégekre, akik ennek a munkának ez elvégzését vállalják: nekik köszönhetően vannak élelmiszerek, tisztítószerek, tisztálkodó szerek, és más, a mindennapi élethez elengedhetetlen eszközök a boltok és bevásárló központok polcain. Egy ilyen vállalkozást működtetni azonban nem könnyű.
Számos probléma adódhat menet közben, amit minél hamarabb meg kell oldani. A fuvarozással kapcsolatos gondokra kínálhat megoldást a teherautó-bérlés, ami azonnal képes segítséget nyújtani, mikor szükség van rá.

Azonnali megoldás a bérlés
A legtöbb teherfuvarozással foglalkozó cégnek megvan a maga profilja, vagyis meghatározott, hogy milyen jellegű árukat szállít: hűtött, fagyasztott árut, élelmiszert, veszélyes árut, vagy olyan tárgyakat, melyek ellenállóak a külső hatásokkal szemben és jól rögzíthetők. Bármikor adódhat azonban olyan helyzet, amikor egy-egy jó bevételt ígérő fuvarért cserébe hajlandóak vagyunk a profilunkon kívüli árut is leszállítani – vagyis hajlandóak lennénk, ha lenne mivel.
Ha például jellemzően ponyvás teherautókkal szállíttatunk jól rögzíthető termékeket, melyek minőségét nem befolyásolja a hőmérséklet és más külső tényező, valamint nem veszélyes a többi emberre nézve, kellemetlen helyzet elé nézhetünk, ha arra kérnek, szállítsunk el valahová néhány tonna húst. Normál esetben ilyenkor nem vállaljuk a fuvart, hiszen nincs mivel leszállítani, de előfordulhat, hogy nagy szükség lenne a fuvarból származó bevételre, vagy jövedelmező, folyamatos megbízások követnék ezt az egyet. Ebben az esetben kitűnő megoldás lehet, ha bérelünk egy hűtős teherautót, mellyel teljesíteni tudjuk a kérést, így a megrendelő is elégedett lesz, és mi is örülhetünk a haszonnak.

Olcsóbb lehet bérelni, mint venni
Bár a bérlés plusz kiadást jelent, mégis sokszor jobban megéri kölcsönözni a teherautót, mint vásárolni egy olyat, amire éppen szükség van. Ha csak alkalmanként vállalunk el ilyen fuvarokat, biztos, hogy nem éri meg megvenni egy ilyen felépítményű haszongépjárművet, hiszen a fenntartása, karbantartása is pénzbe kerül, nem is biztos, hogy hoz annyit, mint amennyit ráfordítunk évente. Ráadásul kerülhetünk abba a kellemetlen helyzetbe, hogy megveszünk például egy hűtős szerelvényt, de néhány alkalom után inkább dobozosra lenne szükség, fölöslegesen vásároltunk, és ugyanúgy nem rendelkezünk azzal a felépítménnyel, ami az adott fuvarfeladathoz kellene.
Ha ilyen esetekben béreljük a furgont, teherautót vagy járműszerelvényt, nem fordulhat elő ilyen probléma: mindig olyan járművet kapunk, amire éppen szükségünk van. További előnye a kölcsönzésnek, hogy nem minket terhel a fenntartás, illetve a szervizelés költsége, és bármikor hozzájuthatunk a szükséges felépítményhez, rövid idő alatt. Ha a különleges kérésekhez béreljük a szerelvényt, rengeteg pénzt spórolhatunk, ugyanakkor szaporíthatjuk is a megrendelések számát!
Ráadásul az útdíj bevezetése óta előfordulhat olyan helyzet is, hogy nagyobb kihasználatlan nehézgépjármű használata helyett olcsóbb egy 3,5t alatti furgont bérelni bizonyos fuvarfeladatok elvégzésére!
A teherautoberles.hu weboldal egy ingyenes kényelmi szolgáltatást kínál az ajánlatkérők részére, amely lényege az, hogy a jól megfogalmazott teherautó bérlési ajánlatkérést egyszerre több teherautó-kölcsönző részére kézbesít, de csak azoknak, amelyek flottája az igényeknek megfelel.
Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen Ön a cégekről akik az ajánlatkérést megkapták egy konkrét listát kap, így akár fel is tudja őket hívni sürgős esetben, de erre általában nincs szükség, hiszen a kölcsönzők amennyiben tudnak gyorsan tesznek Önnek közvetlenül ajánlatot, hogy nehogy mástól béreljen majd járművet! Nem is beszélve arról, hogy Ön várhatóan több ajánlatot is fog kapni, így azokat összehasonlítva a legkedvezőbbet választhatja majd ki.