• Autós Hírek
  • Gyorsasági Hírek - Dobogós siker a Swift Cup Europe versenyen

Gyorsasági Hírek - Dobogós siker a Swift Cup Europe versenyen

Készült: 2018.június.26 17:02 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek

Gyorsasági Hírek - Dobogós siker a Swift Cup Europe versenyen

Interjú Nagy Benjámin autóversenyzővel a Swift Cup Europe verseny után, ami a FIA ETRC KAMION EB ÉS FESZTVÁL betétfutama volt a Hungaroringen június 16-17-én.
A Suzuki Swift Cup Europe harmadik fordulóján vettem részt a Hungaroringen, a Covadonga Motorsport színeiben.
Az időmérőn hetedik lettem, majd első futamban a rajt után visszaestem a kilencedik helyre. Egy nagyon nagy csatával végül ezt a pozíciót tartottam meg. 
 Hétvégi eredményeim: FIA Suzuki Swift Cup Europe 4. Hely, FIA Suzuki Swift Cup Europe 6. Hely,
Junior kategória 3. Hely.A második futamban a kilencedik helyről indultam, és fel tudtam jönni a nyolcadik helyre. A harmadik futamban az első helyről indultam, sajnos a futamot piros zászlóval leintették a nagy eső miatt. 
Gyorsasági Hírek - Dobogós siker a Swift Cup Europe versenyenE verseny előtt, június 12-én a Magyar Time Attack Kupa második fordulóján vettem részt a Suzuki Swift 1.6 Sport-tal. Cél a pálya nyomvonalának a memorizálása és a csapattal való együttműködés kialakítása volt. Három felfutás volt a kategóriám számára. Háromszor harminc perc. Együtt mentem a csapatfőnök Forrai Gáborral, aki felhívta a figyelmemet a kisebb hibáimra a futamok során. Öröm volt egy ilyen tapasztalt versenyzővel együtt autózni. 

Összességében sokban hozzájárult ez a pár óra hossza a következő hétvégén való Swift Cup Europe versenyre való felkészülésben.

Versenyzői pályafutásom során még sosem vett körül ennyi jó ember, mint most. Mindenki azért küzdött, azért, hogy minél jobban teljesítsek a versenyen, a csapattársaimmal együtt. 
Gyorsasági Hírek - Dobogós siker a Swift Cup Europe versenyen
Egy pár szó a Covadonga Motorsportról: Velük ez már a második versenyem volt a 2018-as évadban.

Egy jól szervezett, családias hangulatot kialakított csapatba csöppentem, ahol Dia és a szerelőim (Roland és Gyula) emberileg, barátilag, és szakmailag is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak számomra. Ez nagyban hozzájárult a hétvégi eredményeimhez is. 
A csapatvezetőtől Forrai Gábortól is maximális szakmai támogatást kapok a verseny folyamán. Köszönet a TOP DRIVER SCHOOL-nak és azon belül Benyó Máté instruktornak, a versenyek előtti fizikai és szakmai felkészítésében való munkájáért, és a versenyen a versenytapasztalatainak átadásért.
Gyorsasági Hírek - Dobogós siker a Swift Cup Europe versenyen

Legközelebb a Slovakia Ringen találkozhatnak velem és a Covadonga Motorsport többi versenyzőjével július 14-15-én. Az FIA WTCR és az FIA ETRC KAMION EB betétfutamaként veszünk részt a csapattal.

Köszönöm az eddigi szurkolást mindenkinek!

Köszönet a Partnereknek: Fémalk ZRT., Triton Security Kft., Royal Safe, SJCAM Hungary, Top Driver School.

- Hajósi Miklós -
Gyorsasági Hírek - Dobogós siker a Swift Cup Europe versenyen