• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel és a kétszázadik verseny: "Még mindig imádom, amit csinálok!"

Forma-1 Hírek - Vettel és a kétszázadik verseny: "Még mindig imádom, amit csinálok!"

Készült: 2018.április.08 08:35 Készítette: Lipták Melinda Írta: Varga Ákos Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel és a kétszázadik verseny: "Még mindig imádom, amit csinálok!"
Sebastian Vettel jubileumhoz érkezik a Bahreini Nagydíj futamán, így pedig a Corrriere della Sera arra kérte, kicsit emlékezzen vissza az eddigi 199 futamra. Aztán előkerült a jelen és a jövő kérdése is.
Vettel Michael Schumacher után Németország második legsikeresebb versenyzője négy világbajnoki címével és 48 futamgyőzelmével. Ha idén mondjuk világbajnok lenne, egy kisebb jubileumhoz itt is elérne, illetve abban az esetben is, ha nyerni tud még két futamot. Egy hasonló jubileum mindenesetre Bahreinben vasárnap biztosan beteljesedik, Vettel ugyanis kétszázadik futamán áll rajthoz az F1-ben. Ennek alkalmából a Corriere della Sera olasz napilap készített vele interjút.

Mi maradt abból a srácból, aki tíz éve futamot nyert Monzában a Toro Rossóval?
Az a győzelem, az első vb-cím és az első ferraris futamgyőzelem karrierem három talán legszebb pillanata. Ugyanaz a srác vagyok, csak öregebb kiadásban és talán kicsit bölcsebben. A hozzáállásom nem változott: még mindig imádom a versenyzést, még mindig imádok beszállni az autóba. Körülötted ilyenkor minden más elcsendesül és csak a motorhangot hallod, amikor kigurulsz a garázsból... Innentől minden csak rajtad múlik.

Honnan van meg ennyi idő után is a motivációd?
Egyszerű: imádom, amit csinálok. Egy versenyző élete igazi hullámvasút, de én még a csalódottságig nem jutottam el ebben a folyamatban. A vereség szörnyű érzés, de ez ad extra motivációt a következő futamra. Vasárnaponként csak egy célom van: hogy nyomjam, és én legyek a legjobb.

Mi lennél, ha nem F1-es versenyző? Csak most, harminc körül értettem meg, hogy az utazás mennyire kinyitja előtted a világot. Az biztos, hogy valami kreatívat csinálnék.

Például? Mondjuk dizájner. Vagy építész. Szeretem a számokat, a dolgokat, amikben van logika. De azokat az embereket is nagyra tartom, akik alternatív megoldásokat tudnak találni egy problémára. Mindenben ott van a kreativitás, és biztos vagyok abban, hogy pont ezért a tervezés sem lenne unalmas munka. Nézzük csak meg, mennyi fantázia kell az F1-hez is! Ha egyszer abbahagyom a versenyzést, olyan dologgal akarok foglalni, ami kielégíti az igényeimet.

Van egyáltalán megfelelő kor arra, hogy az ember abbahagyja a versenyzést? Nincs ilyen, az ember akkor hagyja abba, ha lassú vagy elveszti a szenvedélyét a versenyzés iránt. Ha már valakiben nincs meg az izgalom és a verseny előtti kis stressz. Ha ezt nem érzem, abban a pillanatban valami teljesen mást fogok csinálni és átadom a helyem a fiataloknak.

Mint Nico Rosberg a vb-cím után.
Neki a saját fejében szintén megvoltak a maga okai, amikről lehet egyébként vitatkozni, de mindentől függetlenül egy ilyen döntés meghozatalához tökösnek kellett lennie Nicónak.

Vissza a jelenbe. Ez a negyedik szezonod a Ferrarival, mennyit számít ez a tapasztalat?
Rengeteget. Az, hogy ismerem a csapattagokat, ismerem azt, ahogy dolgoznak, nagyon fontos. Meg amikor fejlődni akarsz és nagyon készülsz a szezon előtt, hogy ezt tényleg meg is tudd valósítani. Ha visszagondolok 2015-re, amikor ide kerültem, teljesen más volt minden. Jók voltunk, de hiányzott az igazán nagy ugrás. De magabiztos vagyok, tudom, hogy idén tovább fogunk fejlődni. Tavaly is közel voltunk a Mercedeshez, idén megint megpróbáljuk.

Szóval optimista vagy? Melbourne nem is alakulhatott volna jobban. Abszolút. De nagyon hosszú a szezon, badarság lenne azt mondani: 'Na, idén nyerni fogunk.' Ezt egy ilyen hosszú szezonnál senki nem tudhatja. Az egyértelmű, hogy nyerni akarunk, de semmi értelme nincs még erről beszélni. Gondolkozzunk inkább a mostani versenyen és esetleg még Kínán. Aztán jöhet a következő fejezet, mint egy könyvben.

Kilenc győzelmed van a Ferrarival, melyik a legfontosabb? A legelső, a 2015-ös maláj futam. A legjobbkor jött, és nagyon erős érzelmeket szabadított fel, nem csak bennem, hanem a csapattagokban is.

Min változtatnál, ha te lennél a vezér a Forma-1-ben? De szerencsére nem vagyok! (nevet) Inkább maradnék egyszerű versenyző.

Mégis...Annyi minden felmerült mostanában, egy sprintverseny, ami a rajtpozíciókat döntené el, rövidebb versenyek...Mit gondolsz ezekről? Én tradicionalista vagyok, szeretem a hagyományokat. Régen még a mostaninál is hosszabb volt egy verseny, mégsem volt vele senkinek semmi baja. Értem én, hogy minden változik, de mi a baj a jelenlegi rendszerrel?

Lewis azt mondta nemrég, semmi problémája nincs veled. Megerősíted ezt? Ez így van, én őt akarom legyőzni, ő meg engem, ennyi az egész.

Ki ellen küzdenél meg a régi idők bajnokai közül? Michael [Schumacher]. Ő volt "A" Legjobb. Azt hiszem, életem legnehezebb feladata lenne, már csak azért is, mert ő volt a gyerekkori hősöm...

Más? Stirling Moss. Olvastam az életrajzát, őrületes dolgokat műveltek azokkal az autókkal. Minden korszaknak megvannak a maga korszakos hősei, de ha választhatok, én maradok a kilencvenes évek közepénél. Michaelék korszakánál.

Követed a focit, gyakran játszol is. Messi vagy Ronaldo? Jó kérdés. Ronaldo egy gép, egy szuperatléta, aki folyamatosan azon dolgozik, hogy még jobb legyen, Messi pedig teljesen más karakter hozzá képest. Én mindkettejüket vinném.

Ez így nem fair...
Miért? Ez csak egy játék... Én lennék a világ legboldogabb edzője.

Egy játék, mint az, hogy neveket adsz az autóidnak. A mostanit Loriának hívják, később elékerülhet a G betű is, hogy Gloria [magyarul siker - a szerk.] legyen? Egyelőre még nem, várjunk ezzel. Legyen az, hogy a szezon végén hívom majd őt Gloriának.