• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel elismerte: A Ferrari "igazából nem tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel"

Forma-1 Hírek - Vettel elismerte: A Ferrari "igazából nem tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel"

Készült: 2018.március.26 09:18 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel elismerte: A Ferrari "igazából nem tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel"
Sebastian Vettel úgy véli, a Ferrari 2018-as autója nincs egy szinten a Mercedesével - mondja ezt a német, miután az Ausztrál Nagydíjon megszerezte a győzelmet Lewis Hamilton előtt.
Vettel és csapattársa, Kimi Räikkonen a melbourne-i időmérőn nem tudták felvenni a versenyt Hamiltonnal, és tegnap 0,6-0,7 másodperccel a címvédő mögött végeztek. Azonban egy más stratégia és a virtuális biztonsági autó szerencsés időzítése lehetővé tette a német számára, hogy előrelépjen a harmadik helyről az elsőre, majd ezt követően Hamiltont a verseny végéig maga mögött tudta tartani.

Vettel a futam után elismerte, hogy "egy kicsit szerencsés volt", ugyanis nem tagadta, a Ferrari még nem tart ott, ahol szeretnék. "Ha megnézzük a különbségeket a hétvége folyamán, akkor látszik, hogy igazából nem tudtuk felvenni a versenyt a Mercedesszel." - mondta a négyszeres F1-es bajnok.

"Vagyis jelenleg tudjuk, hogy még nem ott tartunk, ahol szeretnénk, hiszen a leggyorsabbak szeretnénk lenni." A 2018-as Ausztrál Nagydíj hasonlított a tavalyi szezonnyitóhoz, amikor is Vettel szintén a stratégiának köszönhetően tudta legyőzni a pole-ból induló Hamiltont. A német azt azonban hozzátette, most más a helyzet, és a mai győzelme sokkal nagyobb meglepetést okozott.

"Tavaly több tempónk volt a Mercedeshez képest, és egy éve nyomás alá tudtuk helyezni őket." - folytatta Vettel - "Bár Lewis vezetett, nyomás alá tudtuk helyezni, vagyis ki kellett állnia, és mi ebből tettünk szert előnyre, hiszen megvolt a sebességünk." "Ma nem hinném, hogy valóban meglett volna a versenytempónk, hogy kihívást jelentsünk nekik."

"Ahhoz azonban ma is elég gyorsak voltunk, hogy előttük maradjunk, és megnehezítsük Lewis számára, hogy közel maradjon hozzánk, és megpróbáljon tenni valamit. A többiek sem vonatoztak mögöttünk, vagyis ebből arra gyanakszom, hogy tisztességes tempónk van."

A verseny elején, az első etapban a német nem tudta szorosan követni Hamiltont és a csapattársát, Kimi Räikkönent - mielőtt a stratégia lehetővé tette a számára mindkettőjük megelőzését - így nem is bízik teljesen az SF71H teljesítményében. "Azt gondolom, az autóban hatalmas a potenciál, de igen, még egy kicsit mindig szenvedünk." "Azt szeretném, ha az autó ott lenne, amikor fékezek és bekanyarodok, és ebben a tartományban még nem vagyok boldog."

"Vagyis mindig kompromisszumot kell kötni, mert a mi dolgunk, hogy megoldjuk a problémáinkat. Nem nagy dráma, szerintem együtt tudunk élni vele, de azt érzem, hogyha felül tudnánk kerekedni rajta, és magabiztosabbnak éreznénk magunkat, akkor egy olyan pályán, mint a melbourne-i, ha magabiztos vagy, az komoly különbséget jelent."

"Ma elég szeles volt, nagyon viharos, végig próbáltam nyomni, de ugyanakkor óvatos is voltam, nem akartam eldobni - és pontosan ez teszi a különbséget." "Amikor magabiztos vagy és bízol az autóban, akkor egy másodpercre sem gondolkodsz el, csak kimész és megcsinálod."