• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel beismerte, hogy hibázott a rajt után

Forma-1 Hírek - Vettel beismerte, hogy hibázott a rajt után

Készült: 2018.június.25 14:21 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel beismerte, hogy hibázott a rajt után
Sebastian Vettel sajnálja, hogy túl jól rajtolt, aminek következményeképp végül belement Valtteri Bottasba. Ennek ellenére biztatónak tartja a Ferrari tempóját.
Vettel nagyon csalódott, hogy a rajtot követően összeértek Valtteri Bottassal, hiszen innentől kezdve a versenye a felzárkózásról szólt. A német mindezek ellenére úgy érzi, jó autójuk volt. 

"A rajtom túl jól sikerült, majd a végén sehova sem mehettem." - mondta a Ferrari versenyzője a Sky Sports F1-nak - "Az én hibám volt. Megpróbáltam korán fékezni, és megoldani a helyzetet, de nem volt hova mennem."

"Valtteri megpróbálta visszanyerni a pozícióját, ami rendben van, és innen nem is volt hova mennem. A kanyar balra megy, és megpróbáltam lelassítani, de olyan alacsony tapadással esélyem sem volt - vagyis sajnos összeértem Valtterivel."

Szerinted mire lehettetek volna képesek a versenyen? 

"Nem sokat láttam a futamból, ti biztos többet tudtok. A tempónk alapvetően jó volt. Megpróbáltam átgázolni a mezőnyön, hogy felzárkózzak, de az abroncsaimat tönkretettem. Szerintem tisztességes tempónk volt, hogy legalább a Mercedesszel tartani tudjuk a lépést."

Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója a Sky Sports F1 előtt hangot adott elégedetlenségének, ugyanis szerinte Sebastian Vettel az öt másodperces büntetéssel nem kapott elég komoly büntetést. 

"Vettel miért csak öt másodperces büntetést kapott egy ilyen óriási hibáért? Nem értem. Ez túl kevés. Öt másodperc semmi. Bottas és saját maga esetében is tényleg tönkretette a teljes versenyüket. Többet is adhattak volna neki. Úgy gondolom, megszerezhettük volna az első két helyet.” "