• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Verstappen nagyfiú lett: "egyedül" ment Kanadába

Forma-1 Hírek - Verstappen nagyfiú lett: "egyedül" ment Kanadába

Készült: 2018.június.14 06:49 Készítette: Czukor Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Verstappen nagyfiú lett: "egyedül" ment Kanadába
Max Verstappen úgy döntött, hogy a montreali versenyhétvégét „egyedül” teljesíti, vagyis nem kísérte el őt édesapja és a menedzsmentje.
A 20 éves holland pilótán nagy volt a nyomás a média részéről Kanadában: mindenkit az érdekelt, hogy ismét hibázni fog-e Max, mint idén már oly sokszor, illetve elérkezett-e az idő, hogy változtasson a hozzáállásán és stílusán. Verstappen menedzsmentje és édesapja sem volt ott a versenyen, akit szinte minden hétvégén látni, bár néha kihagy egy-egy futamot.

„Ez az első hétvége, amit teljesen egyedül csinált végig, és egy kis változást vettem észre rajta. Lehetetlen megmondani, hogy ez kihatással volt-e a teljesítményére, vagy nem, de egyre érettebbé válik versenyzőként, ahogy nő a tapasztalata. Az pedig, hogy most „egyedül” jött, teljes mértékben az ő öntése volt, amit mi elfogadtunk.” – mondta versenyzőjéről a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Viszont ez csak egy egyszeri alkalom volt, Max csak ki akarta próbálni, hogy milyen, tette hozzá Horner.

„Egész hétvégén nagyon koncentrált volt, fantasztikus munkát végzett, szóval le a kalappal előtte. Dobogóra is tudott állni, ami csak hab a tortán.” – magasztalta versenyzőjét Horner.

A holland versenyző egy viccel indított Kanadában, azt mondta, hogy megfejel valakit, ha még egyszer a baleseteiről kérdezgetik, és arról hogy megváltoztatja-e a hozzáállását, de Horner szerint igenis megváltozott Verstappen.

„Szerintem változott, és talán ez annak is köszönhető, hogy egyedül volt. Remek munkát végzett Kanadában, egy óriási tehetségről van szó. Minden sportoló életében vannak hullámvölgyek, Max esetében nagy nyilvánosságot kaptak a hibái. Remélhetőleg a jövőben szerencsésebb lesz, de amit most hétvégén láttam tőle, az bizakodásra ad okot.”

Verstappen rajtja is jó volt Montrealban, kerék a kerék ellen ment Bottas ellen, és habár megelőzni nem tudta, Horner büszke volt rá.

„A versenyzői stílusának része, hogy ahol van rá egy kis esély, hogy előzzön, akkor ő megpróbálja, részben ez teszi őt érdekessé. Nagyon tiszta hétvégét futott, és biztos vagyok benne, hogy ez önbizalommal fogja feltölteni a következő versenyekre.” – zárta gondolatait Horner.