• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Végre nem tudjuk, ki fog nyerni a Forma-1-ben

Forma-1 Hírek - Végre nem tudjuk, ki fog nyerni a Forma-1-ben

Készült: 2018.május.08 08:02 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Végre nem tudjuk, ki fog nyerni a Forma-1-ben
A Renault spanyol versenyzője is úgy látja, hogy a Forma-1 megváltozott az idei évre, és ez nemcsak az élmezőnyt érinti.
Leszámítva az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat, semmi panaszunk nem lehet a 2018-as F1-es szezonra. Természetesen mindig lesznek olyanok, akik szerint még így is egy gyenge idényt láthatunk, valamint a bakui verseny nem volt jó.

Szerencsére a többség azonban nagyon elégedett, és ez igaz a versenyzőkre is, mert végre nem lehet előre tudni, hogy kik állnak fel a dobogóra. Sőt, a középmezőnyben lévő harc is átalakult – sokkal szorosabbá vált. Erről beszélt Carlos Sainz Jr. is a spanyol AS hasábjain a közelgő Spanyol Nagydíj előtt.

„Nagyon nehéz megjósolni azt, hogy ki fog nyerni Barcelonában. Egy évvel ezelőtt ezt tudtuk, de négy év után először most nem tudjuk. A Forma-1 megváltozott, és nem tudjuk, hogy kik lesznek ott a dobogón, vagy épp azt, hogy ki lesz a hetedik. És ez a Forma-1 esszenciája.”

Sainz a Renault-val legutóbb Bakuban egy igencsak előkelő helyen fejezte be a versenyt. A folytatásban is erős lehet a francia gyártó autója.
„Az idei Renault egy evolúció. Az autó gyorsabb, ami igaz az egyenesekre is. Könnyebb vezetni, stabilabb. Apránként elérjük azt, amit akarunk. Valójában közelebb vagyunk a legjobbakhoz, mint 2017 év végén.”

Carlos továbbra sem tudja, hogy hol fog versenyezni jövőre. Egyelőre csak kölcsönben van a Renault-nál, de lehetséges, hogy Daniel Ricciardo távozik a Red Bulltól, és akkor szinte biztosan ő lesz Max Verstappen régi-új csapattársa.

De kivel lenne szívesebben bajnok a spanyol?
„Most a Renault-val, mert a Renault versenyzője vagyok. És, ha egy nap a Red Bullnál leszek, akkor velük szeretném ezt megtenni.”

A következő hétvégén Barcelonában szóba jöhet egy dobogó?
„Mindig megvan a lehetőség a dobogóra, de ehhez olyan körülmények is kellenek. Az első hatnak problémával kell szembetalálnia magát, hogy ez sikerüljön. De miután a Renault volt a legjobb csapat Bakuban…”