• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ricciardo nem érzi, hogy élete formájában menne

Forma-1 Hírek - Ricciardo nem érzi, hogy élete formájában menne

Készült: 2018.április.29 09:55 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ricciardo nem érzi, hogy élete formájában menne
Daniel Ricciardo az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén a negyedik helyre kvalifikálta magát, ami sokkal jobb, mint tavaly a tizedik pozíció, ahonnan egyébként nyerni tudott a kaotikus versenynek köszönhetően.
rni tudott a kaotikus versenynek köszönhetően. Ricciardo tudja, hogy a negyedik helyét Räikkönen hibájának is köszönheti, de ennek ellenére úgy érzi, hogy egy tiszta kört ment. "Hallottam, hogy Kiminek volt egy komoly pillanata a harmadik szektorban, szóval enélkül biztos, hogy közelebb lett volna hozzám - talán egy ezredmásodpercet nyertem ezzel." - viccelődött a Red Bull versenyzője a Sky Sports F1 előtt.

"Minden apróság segít itt, bár nyilvánvalóan nem tapadtam rá, és ott a hosszú egyenes, ahol akkor is nyerhetsz, ha akár 500 méterrel le vagy maradva a többi autó mögött. Ez segít."

"Tiszta utolsó kört mentem a végén, míg a Q3-ban az első körömön megérintettem a falat a 15-ös kanyarban. Nem erősen, de azért aggódtam miatta, majd egy tisztességes utolsó köröm volt."

"A szombatok fontosak, de szerintem mostanában bebizonyítottuk, hogy a vasárnapok még döntőbbek. Tavaly a tizedik helyről indultam itt, vagyis a negyedik pozíció bámulatos!"

"Szerintem jó autónk van, de egyelőre az ismeretlent mindenki számára a holnapi pályaviszonyok jelentik. 60 km/órás szél fújhat, és sokkal hidegebb is lesz. Vagyis az abroncsok kopásának kézben tartása kulcsfontosságú lehet. Ha ezt menedzselni tudjuk, akkor szerintem előnyben lehetünk."

"Manapság olyan sok a leszorítóerő, hogy a szélt komolyan megérezzük - a szárnyak is mozognak, és a sisakon is érződik. Azonban menő, ettől érdekes."

A Red Bull autói jobban viselkednek szélben, mint a riválisok gépei?
"Azt nem tudom megmondani, hogy a szél a mi autónkat kevésbé érinti-e, hiszen sem a Mercedes, sem a Ferrari autóját nem vezettem. Hogy őszinte legyek, amikor fúj a szél, az autó szörnyűnek érződik. Tegnap nem volt olyan szeles, míg ma nem volt olyan jó érzés vezetni. Szerintem biztos mindenki jobban szenved szélben, de nem tudom, hogy mi kevésbé szenvedünk-e."

Most vagy a pályafutásod csúcspontján?
"Nem tudom. Úgy érzem, jól vezetek. Nem akarom azt mondani, hogy most vezetnék a legjobban, de mondjuk úgy, hogy a szurkolók izgatottak."