• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen teljesen elveszett az időmérőn a Ferrarival

Forma-1 Hírek - Räikkönen teljesen elveszett az időmérőn a Ferrarival

Készült: 2018.június.24 10:30 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen teljesen elveszett az időmérőn a Ferrarival
Kimi Räikkönen egy újabb gyengébb időmérő edzést zárt a Ferrarival, miközben Sebastian Vettel a másik SF71H-val ott van a második sorban.
Az talán egy pillanatra sem volt kérdés, hogy a Ferrari Barcelonához hasonlóan nem szerezheti meg az első helyet az időmérő edzésen. A frissített Mercedes-motor jól végezte a dolgát, akárcsak Hamilton, valamint Bottas.

A brit világbajnok az első helyet húzta be, míg a finn csapattársa második lett. A második sorban pedig Vettelt és Verstappent találjuk. Raikkonen egy elhibázott kvalifikáció után csak a 6. helyről várhatja a folytatást a Francia Nagydíjon.

Kimi nem volt túl boldog, aminek hangot is adott.

„Ez sajnos nem egy olyan időmérő volt, mint amilyet szerettünk volna. Egyrészt hibáztunk, valamint a Mercedes gyorsabb volt nálunk. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy kellett volna, ami kissé kiábrándító.”

„Az igazság az, hogy a Q3-ban egy tiszta köröm sem volt. Egy tisztességes kört sem tudtam összerakni. Az első ugyan nem volt rossz, de aztán hibáztam, amivel időt vesztettem. Lehetséges, hogy a pálya azon része még egy kicsit nedves volt, és amiatt csúsztam meg. Nem tudom.”

„Meglátjuk, hogy mi vár ránk holnap. A legfontosabb az, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből, mivel ez ma nem sikerült. A gumikérdés érdekes lesz, mert láthattuk, hogy vannak, akik más keverékkel fognak rajtolni holnap. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy az a nyerő stratégia. Ki fog derülni. Lehetséges, hogy az egy kicsivel jobb stratégia, mint a másik gumival indulni, de majd meglátjuk, hogy mit hoz a holnap.”