• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen: „Nem, nem vagyok boldog”

Forma-1 Hírek - Räikkönen: „Nem, nem vagyok boldog”

Készült: 2018.május.13 07:05 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen: „Nem, nem vagyok boldog”
Kimi Räikkönen ezúttal különösen szűkszavú volt és egyértelművé tette, hogy nem boldog a barcelonai időmérő után.
Az idei évben eddig ahhoz szokhattunk hozzá, hogy Räikkönen nagyon közel képes autózni Vettelhez a másik Ferrarival. A Spanyol Nagydíj kvalifikációja azonban nem hozott túl szoros harcot kettejük között, ráadásul nem az első sorból indulnak és a Mercedesek vannak előttük.

A finn „Jégember” nem akart túl sokat beszélni az őt kérdező riportereknek. „Nem, nem vagyok boldog.” – kezdte a mondandóját Räikkönen, aki a szombati időmérő edzést csak a 4. helyen zárta, miközben 0,3 másodpercet kapott a csapattársától. Kimi az első Q3-as körén rögtön hibázott a szuperlágy gumikon, majd jött az utolsó menet a lágy tappancsokon. Az SF71H azonban most nem volt túl gyors alatta, ami őt is zavarja.

Egyszerűen nem tudta kihozni a maximumot az autójából, valamint a gumikból. A Sky Sports F1 HD kérdésére elmondta, nehéz megmondani azt, hogy miért a lágy gumival mentek ki a végén.

„Nehéz megmondani. Láttuk, hogy az első kísérlet balul sült el, mert hibáztam. Ezután pedig megpróbáltunk valami mást csinálni.”

„A gumik nem ugyanazok, mint a legutóbbi versenyeken. Nem lehet összehasonlítani ezeket a téli időszakkal, de van különbség a versenyt illetően. Különbséget fog jelenteni. Nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz. Egyszerűen több körre volt szükségünk ezekkel a gumikkal, de miután működni kezdtek, rendben voltak.”

„Nincs igazán mondanivalóm. Nagyon nehéz megmondani, hogy mi történt volna, ha a szokásos gumikat kapjuk meg erre a hétvégére. Talán más lenne, talán nem…”

„Ma a Mercedes volt a leggyorsabb autó és ennek láthatóak is a következményei. Egyelőre ez a hétvége kissé kaotikus. Tegnap egy motorral kapcsolatos problémám volt, és a mai nap sem volt tökéletes. Megpróbáltam megmenteni a szombatot az utolsó körömmel, de nem sikerült. Az számomra is érhetetlen, hogy a keményebb gumi miért működik jobban, mint a lágy. A lággyal akartam menni a legvégén, mert kényelmesebbnek éreztem.”

A 2007-es bajnoknak azonban így is jó esélye lehet a győzelemre, mert a Ferrari nagyon erősnek tűnt a hosszabb etapokon és a lágy gumin nem sokkal maradt el a Mercedes szuperlágyas körétől. Ez mindenképpen olyasvalami, amire lehet építeniük az olaszoknak.