• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen: "Nagyobb a különbség Hamiltonhoz képest, mint gondoltuk"

Forma-1 Hírek - Räikkönen: "Nagyobb a különbség Hamiltonhoz képest, mint gondoltuk"

Készült: 2018.március.24 15:04 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen: "Nagyobb a különbség Hamiltonhoz képest, mint gondoltuk"
A Ferrari finn versenyzője nagyszerű időmérőt zárt, és 0,6 másodperces lemaradással második lett Lewis Hamilton mögött. Räikkönen magabiztos a holnapi verseny előtt, de elismerte, nagy a lemaradás a Mercedes mögött.
Mercedes mögött. A szezon első időmérő edzése az Ausztrál Nagydíjon hideg zuhanyként érte a Ferrarit. Lewis Hamilton megszerezte pályafutása 73. pole pozícióját egy rekordnak számító körrel, miután a második Räikkönen is 0,6 másodpercet kapott brit riválisától.

Bár ma az olaszok csúnyán kikaptak, a Ferrari versenyzői magabiztosan tekintenek a holnapi versenyre. Räikkönen a tegnapi szabadedzések óta versenyképesnek tűnik, és ma is könnyedén csapattársa előtt végzett. "Szerintem tisztességes munkát végeztünk, de a különbség még mindig óriási. A ma reggeli időjárás miatt nem zártunk egy sima időmérőt, hiszen ez, illetve Bottas balesete megzavarta az edzésünket, de örülnünk kell az elért rajthelynek."

"Nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak, hiszen ez volt a szezon első időmérő edzése, vagyis ez az az alkalom, amikor kiderül az erősorrend. Ha megnézzük a különbségeket a köridők között, akkor egyértelműen nagyobb, mint azt szerettük volna. Meglátjuk, hogy alakul majd a következő hétvégéken."

"Az autót nem éreztem rossznak, szóval már csak egy hibátlan nagydíj kell. Úgy véljük, hogy a futamon közelebb lehetünk a Mercedeshez." "A köröm elég jó volt. A Q2-ben az első próbálkozás alatt hibáztam, míg a Q3 első gyorskörén használt szetten futottam. Összességében nem volt rossz, de jobb is lehetett volna. Holnap reméljük jó munkát végzünk. A továbbiakban is koncentráltnak kell maradnunk."

"Általánosságban mindig próbálsz olyan előre kerülni a rajtrácson, amennyire csak lehet, de ha ilyen nagy a különbség az első helyhez képest, akkor mindegy, hogy az első sorból indulhatsz-e."