• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Raikkönen furcsa hungaroringi problémája nem egyedi, Ericsson is küzd vele

Forma-1 Hírek - Raikkönen furcsa hungaroringi problémája nem egyedi, Ericsson is küzd vele

Készült: 2018.augusztus.05 10:24 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Raikkönen furcsa hungaroringi problémája nem egyedi, Ericsson is küzd vele
A svéd egy Twitter kommentben reagált egy F1-es újságíró tweetjére, amiben azt írta, hogy mennyire kimerítő fizikailag a száguldó cirkusz, néhány ember mégsem tekint rá sportként.
Kimi Raikkönen azzal szembesült a Magyar Nagydíj elején, hogy az italos palackját nem csatlakoztatták a csövéhez, ezért nem fog tudni inni a futam alatt. Erre egy Twitter posztban reagált Will Buxton, F1-es újságíró, aki ezt írta:

„Nomex overálban. És alsóneműben. És sisakban. Miközben a pálya hőmérséklete több, mint 50 fok. Két és fél centire mögötte egy motor. És 70 kör fizikai megterhelései. És néhány ember szerint a Forma-1 nem egy sport…

Ehhez a tweethez kommentelt Marcus Ericsson, a Sauber svéd pilótája, aki a rajtrács egyik legmagasabb tagja, 180 centiméteres magasságával.

„Két éve nincs ivórendszerem az autómban (a mai napot beleértve). Egy ilyen körülbelül 1,5 kilót nyom. Tehát a súly miatt nincs az autómban. Többek között ezért lenne jó, ha minden versenyző ugyanolyan súlyú lenne. #MagasPilótákProblémái”

A svéd még annyit tett hozzá a témához, hogy sokat kell inni a verseny előtt, és keményen edzeni, hogy elég erős tudjon lenni ahhoz, hogy az egész futamot teljesítse.

Ericsson vasárnapi futama egyébként nem sikerült túl jól, a pályán csak a két Williams végzett mögötte, 15. lett, és a nyári szünetre sem felhőtlen boldogsággal utazhat, ugyanis újonc csapattársa, Charles Leclerc 13-5-re vezet ellene a megszerzett pontok tekintetében.