• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen csalódott, de nyerni akar, és kielemzi, hogy miért kapott ki Vettel-től

Forma-1 Hírek - Räikkönen csalódott, de nyerni akar, és kielemzi, hogy miért kapott ki Vettel-től

Készült: 2018.április.14 14:59 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen csalódott, de nyerni akar, és kielemzi, hogy miért kapott ki Vettel-től
Kimi Räikkönen szombaton Sanghajban nagyon közel állt ahhoz, hogy a tavalyi Monacói Nagydíj után újra a pole-ban legyen, de Sebastian Vettel közbeszólt a másik Ferrarival.
Már amikor szinte mindenki elkönyvelte Räikkönen kínai rajtelsőségét, jött Vettel, és egy olyan végjátékot tett le az asztalra, amire sokan egyszerűen csak elhallgattak. A pezsgőbontás elmaradt Kimi rajongóinál, de a pontokat holnap osztják, és talán lehet esélye a „Jégembernek” arra, hogy megnyerje a Kínai Nagydíjat. Ehhez azonban egy jó rajtra lesz szüksége, nem mint Bahreinben egy héttel ezelőtt.

„Úgy éreztem, hogy a köröm elég jó az első helyhez, de kiderült, hogy nem. Soha nem jó a legvégén lecsúszni az első helyről, és ez még inkább igaz, ha a különbség ennyire kicsi. Nyilvánvalóan ez nem az az eredmény, amit magamnak akartam ma délután.” „Az utolsó szektorig rendben mentek a dolgok, és semmi különös nem történt. Vesztettem némi időt, és most meg kell vizsgálnunk azt, hogy miért történt meg mindez. Holnap azonban megváltozhat a helyzet.”

„Természetesen a győzelmet fogom megcélozni vasárnap, mint tettem azt Ausztráliában, és legutóbb Bahreinben is. Ehhez azonban egy tiszta versenyre van szükségem, és persze majd igyekszünk kihasználni a lehetőségeinket. Ugyanakkor meg kell győződnünk arról, hogy nem lesz problémánk a verseny befejezéséig. Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy ne érjünk célba.”

„Kíváncsian várom a versenyt, ami hosszú, és kemény lesz, különösen a gumikopás miatt, de ezen a területen elég erősnek mondanám magunkat. A tempónk rendben van, és minden ideális ahhoz, hogy nyerjünk, de az előző hétvége is ékes bizonyítéka annak, hogy bármi megtörténhet.”