• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Nyolc éve indult a Mercedes sikertörténete az F1-ben

Forma-1 Hírek - Nyolc éve indult a Mercedes sikertörténete az F1-ben

Készült: 2018.február.13 10:56 Készítette: Lipták Melinda Írta: Motorsport.com Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Nyolc éve indult a Mercedes sikertörténete az F1-ben
2010-ben ezen a napon, január 25-én mutatták be a Brawn GP jogutódjaként a Forma-1-be évtizedek után visszatérő Mercedes első autóját a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel.
A Mercedes gyári csapata az ötvenes évek Forma-1-ének egyik legsikeresebb istállója volt kilenc futamgyőzelmével és Juan Manuel Fangio két vb-címével, viszont két év után ki is vonult a száguldó cirkuszból.

Két év, két vb-cím, mondhatni, tökéletes teljesítmény volt.

Teltek-múltak az évtizedek, és a németek 1994-ben motorszállítóként visszatértek a sorozatba. A McLaren partnereként ennek az együttműködésnek is több (három egyéni és egy konstruktőri) világbajnoki cím lett az eredménye, de a Mercedes az igazán nagy durranást 2010-re tartogatta: több, mint fél évszázad után visszatért gyári csapatként a Forma-1-be, a Brawn GP megvásárlásával.

A Mercedes modernkori Forma-1-es történelmének első autóbemutatójára pedig nyolc évvel ezelőtt, 2010-ben, január 25-én került sor.

Bár ez az időszak már nehezebben indult, mint annak idején a hőskorban (tombolt a Red Bull-éra), ahogy azt mondani szokták, ami 2014 után következett, mára történelem.

A hibrid motorok korszakát egyértelműen a Mercedes uralja azóta is, hiszen azóta minden egyes vb-címet ők zsebeltek be, legyen szó egyéniről vagy konstruktőriről. A Mercedes gyári csapatként az ötvenes éveket is beleszámolva eddig tíz szezont töltött a Forma-1-ben.

A mérleg: hat egyéni és négy konstruktőri vb-cím. Nem rossz arány...