• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mindenki második számúként tekint Räikkönenre?!

Forma-1 Hírek - Mindenki második számúként tekint Räikkönenre?!

Készült: 2017.június.03 07:35 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Mindenki második számúként tekint Räikkönenre?!
A korábbi F1-es versenyző, Mika Salo szerint Räikkönen a Ferrari második számú versenyzője lett, Sebastian Vettel árnyékában. A németnek ugyanis jó esélyei vannak, hogy megszerezze ötödik bajnoki címét.
A Monacói Nagydíj után nem sok kérdés maradt, hiszen bár Räikkönen indult a pole-ból, a kiállásoknál a két Ferrari versenyző helyet cserélt, és ez a sorrend a futam leintéséig nem is változott.

Salo szerint honfitárásnak meg kell küzdenie Vettellel, hiszen nem maradt ás választása. "Vettelnek jó esélye van, hogy megnyerje az idei bajnoki címet, és nagyon jó munkát végez Lewis Hamilton ellen. Kimi már most messze lemaradt, szóval alapvetően mindenki szemében Ő a második számú versenyző az olaszoknál."

"Matematikailag lehetetlen megnyernie a bajnokságot, de a csapat érdekei megkövetelik, hogy Kimi legyen a második számú." - tette hozzá Salo a gpguide.com előtt. A korábbi versenyző persze azt nem tagadta, hogyha Raikkönen jelentősen gyorsabb a csapattársánál, akkor már drasztikus változás állhat be.

"Ilyen nem történhet meg még egyszer, bár kicsit rosszabb is lehet, mint egy stratégiai húzás vagy valami ilyesmi. Még nem láthattuk, de fogadok rá, hogyha Vettel továbbra is vezet és Kimi valahol véletlenül gyorsabb lesz nála, akkor meg fogják cserélni a sorrendet."
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése