• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kínos Ferrari baki, már a versenyhétvége előtt

Forma-1 Hírek - Kínos Ferrari baki, már a versenyhétvége előtt

Készült: 2018.június.08 06:45 Készítette: Czukor Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Kínos Ferrari baki, már a versenyhétvége előtt
A Forma-1-es csapatok komoly munkát fektetnek abba, hogy a közösségi médián keresztül minél több embert érjenek el. De bőven van lehetőség a hibára, és ezt az olasz istálló saját bőrén tapasztalhatta.
Manapság a száguldó cirkusz mind a 10 csapata aktívan részt vesz a közösségi médiában, viszont ez hosszú évekig nem volt elmondható. Az angol üzletember Bernie Ecclestone az 1970-es évektől kezdve, szép lassan egy több milliárd dollár értékkel bíró sportot kreált a Forma-1-ből, aminek jelentősége az olimpiával és a foci VB-vel vetekszik.

De Ecclestone képtelen volt elfogadni a közösségi médiában rejlő lehetőségeket, mondván: ha nem csinálok pénzt az interneten, akkor nem érdekel az egész.

Ezzel ellentétben a Liberty Media egy egész más megközelítést követ. Az F1 vezérigazgatója Chase Carey például arról beszél, hogy „új szintre helyezzük a sportágat. Ha jól használjuk a digitális platformokat, akkor egy egészen új generáció csatlakozhat az F1 fanok közé.”

Ennek eredményeképpen már minden csapat rendelkezik, Facebook, Instagram és Twitter fiókkal. Sok poszt nagyon eredeti, ezért a csapatok egyfajta versenyt folytatnak egymással itt is. Ugyanakkor itt is van lehetőség a hibázásra, a Ferrari pedig ezt be is bizonyította.

Történt ugyanis, hogy a Ferrari egy „Készen állunk Montrealra” című videót rakott fel Twitterre. A videó azzal indul, hogy a kamera rázoomol a kanadai metropoliszra, a probléma ezzel csak annyi, hogy nem Montrealra, hanem Torontóra.

A szurkolók természetesen elemükben voltak, és tréfás megjegyzéseket fűztek a poszt alá.

Azt egyikük azt írta, „Egyértelműen Vancouver!”, a másik pedig egy fotóval válaszolt, amelyen a római kolosszeum látható, és azt írta alá: „Üdvözlet Maranellóból!”

A Ferrari posztjának akkora sajtóvisszhangja lett, hogy még különböző kanadai tévétársaságok is lehozták a bakit.

További kommentek:

„Remélem az autótok jobb, mint a trailer videótok.”

„Nincs a kocsitokban GPS?”

„Szerencsére a Ferrari jobb autókban, mint földrajzban.”