• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Jöhetnek a szombati sprintversenyek a Forma-1-ben: újabb nagy változások

Forma-1 Hírek - Jöhetnek a szombati sprintversenyek a Forma-1-ben: újabb nagy változások

Készült: 2018.április.02 09:41 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Jöhetnek a szombati sprintversenyek a Forma-1-ben: újabb nagy változások
A Liberty Media egy teljesen új lebonyolítási rendszert tervez bevezetni a Forma-1-ben, melynek részeként a szombati sprintversenyek is bekerülnének a programba, amik az időmérőket váltanák ki.
Az amerikaiak óriási pénzért vették át a Forma-1 irányítását. Bernie Ecclestone egy több sebből vérző sportot adott el, aminek jelenleg is zajlik a teljes megreformálása. Egyelőre ezek csak kisebb-nagyobb javító csomagok a Liberty részéről, de tagadhatatlan, vannak jó ötleteik, még akkor is, ha sok kritikát kaptak az elmúlt időszakban, miszerint általuk nem vált jobbá a bajnokság, maximum valamivel színesebb lett.

A német Auto Motor und Sport beszámolója szerint a tulajdonosok több minden miatt is aggódnak. Az egyik ilyen terület a rajongók átlag életkora, mely túl magas. A mai fiatal generáció teljesen más, mint a korábbiak. A jelenlegi egy rettentő gyorsan fejlődő generáció, amit nagyon nehéz lekötni. Sokuknál szinte lehetetlen elérni azt, hogy vasárnaponként 2 órán át leüljenek a tévé, a számítógép, vagy egy okos készülék elé, és csak egy bizonyos dologra koncentráljanak.

Vajon mivel lehetne megfogni őket? Mik lehetnek azok a döntések, amik által egy új rajongói bázist vonzanának be a sportba? A Liberty Media egyértelműen nagy erőkkel nyit a közösségi média felé, és minden lehetőséget megragad arra, hogy valami extrát ajánljon a fiatalabb szurkolóknak.

Egy F1-es hétvége már csütörtökön kezdetét veszi a médianappal, de a versenyzők először csak pénteken gurulnak pályára a szabadedzéseken. Ezeken a napokon azonban még nincs akkora mozgás a helyszíneken, mint a hétvégén. A Liberty Media többek között ezen is változtatni szeretne. A cél az, hogy a rajongók már pénteken valami extrát kapjanak a pénzükért cserébe.

Az egyik lehetőség, hogy az új pénteki jeggyel az autókat sokkal közelebbről is megnézhessék, mint általában. Ekkor már aktív munkafolyamatok zajlanak a garázsokban, így az sokkal érdekesebb lenne, mint a csütörtöki séta a bokszutcában. Az 50 eurós jeggyel a szurkolók sokkal több mindent láthatnának, mint eddig bármikor. Toto Wolff, a Mercedes vezetője támogatja az ötletet: „Az autók elrejtését, és az elrejtésre vonatkozó játékokat egyébként sem értjük. Több ezer fotó készül az autókról, így meg tudjuk mutatni az autóinkat.”

A Liberty Media teljesen átalakítaná a hétvégi menetrendet, ami egy gyorsabb lebonyolítást is jelentene, benne az extra programokkal. Pénteken például csak két 1 órás edzést terveznének délután, majd szombat reggel jönne a klasszikus időmérő. Ez egy 100 kilométeres sprintversenyt jelentene, aminek a végeredménye által megkapnánk a végső rajtrácsot.

Az eredeti terv egy fordított rajtrács lett volna a sprintverseny után, de ezt elvetették. Egyszerűen a sport ezzel túl messzire ment volna, mert a Forma-1 minden bizonnyal sok kritikát kapott volna amiatt, hogy mesterséges eszközökkel próbálnak feszültséget teremteni.

Ez a kisebb szériákban működőképes, de az F1 túlságosan is nagy ahhoz, hogy mindez működjön. Wolff egyik javaslata az, hogy adjanak pontot az edzéseken elért eredmények után. Ezzel a versenyzőket, és a csapatokat is arra motiválnák, hogy aktívabbak legyenek. Nyilván ez sokkal aktívabb tréningeket eredményezne, ami pedig a nézőknek is jó. Az osztrák szerint az ötlet működhetne, ezzel lehetőséget adva a kisebb csapatok számára is, akiknek a futamokon sokszor nagyon nehéz dolguk van. A Liberty Media egyik legfontosabb terve a fentebb említett szombati verseny megrendezése, és annak időpontja.

Ezt még az európai futball top-ligák fordulóinak megkezdése előtt akarják megrendezni, mivel akkor nem veszítenének annyi nézőt, mint normál esetben, hiszen ezeket a mérkőzéseket messze többen követik figyelemmel, mint az F1-et. A 100 kilométeres sprintversenyen a versenyzőknek még az üzemanyaggal, és a gumikkal sem kellene spórolniuk. Ott minden az igazi versenyzésről, és a sebességről szólna, az első körtől az utolsóig. Ezt különösen a fiatalok miatt vezetnék be.

Az amerikai vezetőség Melbourne-ben egy felmérést kezdeményezett a csapatok között, hogy mit gondolnak a tervről, és a szükséges változtatásokról. Niki Lauda azt vetette fel, hogy szabják meg a verseny maximális hosszát. Az osztrák legenda 100, vagy 90 perces versenyekben gondolkozna, mert szerinte a 2 órás futamokat az olyan helyszíneken, mint Szingapúr, vagy Monaco, különösen nehéz eladni. „Ha 2 órán keresztül nem történik semmi, akkor azt nehéz eladni.”