• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Ricciardo 2019-től a Renault versenyzője Hülkenberg csapattársaként

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Ricciardo 2019-től a Renault versenyzője Hülkenberg csapattársaként

Készült: 2018.augusztus.05 07:50 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Ricciardo 2019-től a Renault versenyzője Hülkenberg csapattársaként
A Renault F1 Team hivatalosan is megerősítette Daniel Ricciardo 2019-es érkezését. Egy nagyon nagy fogás a francia gyártónál, akik 2019-re és 2020-ra írtak vele alá.
Bombaként robbant a hír, miszerint Ricciardo visszautasította a Red Bull ajánlatát, és helyette a Renault-val állapodott meg. Röviddel a hír megjelenése után a Red Bull hivatalos közleményben tudatta a nagyvilággal, hogy a hír igaz, a versenyzőjük, akivel nagyon szerettek volna hosszabbítani, a 2018-as szezon végén távozik.

Christian Horner csapatfőnök a következőkkel kommentálta Ricciardo döntését, aki 2008 óta a Red Bull-kötelék tagja, 904 pontot szerzett eddig, 2 pole is szerepel a neve mellett – hét győzelméről nem is beszélve.

„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk Daniel döntését, miszerint elhagyja az Aston Martin Red Bull Racinget, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve”- mondta Horner. „Szeretnénk megköszönni neki az elkötelezettségét és a szerepet, amit azóta játszott, hogy 2014-ben csatlakozott a csapathoz. A fénypontot természetesen hét győzelme jelenti, és az a 29 dobogós eredmény, amit eddig ért el velünk.”

„Ki fogjuk értékelni azt a számos opciót, ami rendelkezésünkre áll, mielőtt eldöntjük, melyik versenyző lesz Max Verstappen partnere a 2019-es szezonra. Mindeközben még hátravan kilenc verseny a 2018-as évben, és teljesen arra koncentrálunk, hogy minden lehetőséget maximalizáljunk Max és Daniel számára a szezon fennmaradó részében.”

A Red Bull után a Renault volt a következő bejelentő, aki megerősítette, hogy Ricciardo 2019-től a csapatuk versenyzője lesz. A francia gyártó csapata nagyon tudatosan építkezik a háttérben, és Ricciardo egyértelműen az egyik legnagyobb fogás számukra, aki az évek során komoly tapasztalatra tett szert, miközben az egyik legkonstansabban teljesítő pilóta a mezőnyből.

A Renault hivatalos tájékoztatása szerint Ricciardo Hülkenberg csapattársa lesz. Ez egyúttal Sainz távozását jelenti, aki a tavalyi szezon utolsó felében csatlakozott a franciákhoz a gyengén teljesítő Jolyon Palmer helyén. A spanyol azonban csak kölcsönben szerepelt, és szerepel továbbra is. Az ő esetében kérdéses, hogy mi lesz a jövője az F1-ben, de minden valószínűség szerint csatlakozik a Red Bull Racinghez, és újra Verstappen csapattársa lesz. A holland egyszer már legyőzte őt a Toro Rossónál, amikor a vezetőség úgy döntött, az ifjú titánt ülteti Daniil Kvyat autójába, és nem őt.

„Valószínűleg ez volt eddig az egyik legnehezebb döntés a karrierem során”- mondta Ricciardo. „Úgy gondoltam, elérkezett az ideje, hogy egy friss és új kihívást vállaljak. Tudom, még sok tennivaló van annak érdekében, hogy a Renault elérje a célját, miszerint a legmagasabb szinten kel versenyre, de lenyűgözött az elmúlt két év alatt mutatott fejlődésük, és tudom, hogy a Renault minden alkalommal nyert a sportban, amikor részt vett benne. Remélem, segíteni tudok majd nekik ebben a kalandban – azt is remélem, hogy pályán és azon kívül egyaránt hozzá tudok járulni”- mondta az ausztrál, aki hétszer nyert eddig, 29 alkalommal állt dobogóra az F1-ben.

A Renault vezetősége nagyon boldogan számolt be a hírről, hogy Ricciardo velük folytatja tovább, ami egyfajta megtiszteltetés is számukra, miután egy ilyen tapasztalt és kiváló kvalitásokkal rendelkező pilóta döntött mellettük. Jérôme Stoll, a Renault Sport Racing elnöke egy „egyedülálló lehetőségről” számolt be Ricciardo leigazolása kapcsán, amivel egy lépéssel közelebb kerülhetnek a céljaik felé, mely nem más, mint az élmezőny és a világbajnoki cím.

Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezető-igazgatója ezekkel a szavakkal jelentette be az igazolást.

„Daniel szerződtetése alátámasztja az eltökéltségünket, hogy felgyorsítsuk a fejlődésünket, amivel a sport legelején kötünk ki. Egyben elismerése annak a munkának, ami az elmúlt két és fél szezonban ment végbe. Daniel tehetségéhez nem fér kétség, ami óriási bónusz a csapatnak, akárcsak a karizmája. Vissza kell fizetnünk a hitet, amit irántunk mutat, mindezt úgy, hogy a lehető legjobb autót biztosítjuk neki. Üdvözöljük a folyamatosan növekvő csapatunkban 2019-től – büszkeséggel, de egyben alázattal is.”