• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton tudja, hogy nehéz dolga lesz: "Minden a Ferrari mellett szól"

Forma-1 Hírek - Hamilton tudja, hogy nehéz dolga lesz: "Minden a Ferrari mellett szól"

Készült: 2018.április.08 08:33 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton tudja, hogy nehéz dolga lesz: "Minden a Ferrari mellett szól"
Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíj szombati napján nem volt a legjobb formájában, és csak a negyedik rajthelyet szerezte meg csapattársa, Valtteri Bottas mögött. Holnap a váltócsere miatt a 9. pozícióból rajtolhat.
Lewis Hamilton természetesen már egy ideje tisztában volt vele, hogy a Bahreini GP nem lesz egyszerű a számára, hiszen a váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetéssel kell szembenéznie, azonban a kilencedik hellyel ő sem nagyon számolt.

"Holnap nem lesz a legegyszerűbb, ez biztos. Mindent beleadok majd, ami bennem van." - mondta a Mercedes versenyzője a Sky Sports F1-nak. "Ma az lett volna a cél, hogy megszerezzük az első helyet, de a Ferrarik egyszerűen túl gyorsak voltak. Valtteri is egy jó időt ment a végén, de én nem tudtam kihasználni az új abroncsokban rejlő előnyt a legvégén."

"Ez van, de megpróbálunk előrelépni onnan, ahol állunk." "A lágyabb abronccsal indulok, szóval elvileg tovább kint tudok majd maradni. Holnap azonban elképzelhető néhány különböző stratégia, vagyis megpróbálom, és minden kis extra energiát és erőt ki fogok sajtolni az autóból."

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az ORF előtt osztotta meg a benyomásait a bahreini időmérő után, amin a Ferrarik egyértelműen gyorsnak tűntek. "Ahogy ma a Ferrari teljesített, az valóban erős. Ezt el kell ismernünk. Számunkra természetesen dühítő, hogy Lewissal csak a kilencedik pozícióból rajtolhatunk. Jó néhány autó ott van előtte, akik tegnap szuper teljesítményt nyújtottak, és akiket nem lehet könnyen megelőzni. Azt gondolom, hogy a Ferrari-expressz holnap is elől marad majd. Keserűen hangzik. Jelen pillanatban minden a Ferrari mellett szól."

"Az elmúlt években gyakran láthattuk, hogy amikor magas a hőmérséklet, és durva az aszfalt, akkor egyszerűen a Ferrari erősebb, mint mi. Ilyen körülmények között a Red Bull Racing is jó. Azonban azt mondanám, hogy a nyers tempó tekintetében ők a leggyorsabbak. Legalábbis Max Verstappennel, aki az ütközését követően egészen hátulról rajtol. Az időmérőt illetően nyilvánvalóan a Ferrarinak voltak a legjobb lapjai, de Valtteri Bottas is tartani tudta a tempót."