• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton nyerte a maratoni monzai időmérőt Stroll és Ocon előtt

Forma-1 Hírek - Hamilton nyerte a maratoni monzai időmérőt Stroll és Ocon előtt

Készült: 2017.szeptember.02 18:13 Készítette: Lipták Melinda Írta: https://hu.motorsport.com/f1/news/olasz-nagydij-2017-f1-hamilton-nyerte-a-monzai-idomerot/?s=1 Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Hamilton nyerte a maratoni monzai időmérőt Stroll és Ocon előtt
Lewis Hamilton magabiztosan húzta be az olasz időmérőt, addig a két Red Bull hiába végzett a második és a harmadik helyen, a rajtrács végére kerülnek a korábbi büntetések miatt.
Q1
Eleinte úgy tűnt, hogy az újabb esőzések és a nagyon vizes pálya miatt csúsztatni kell az időmérőt, de az FIA pontban 14 órakor zöld jelzést adott a mezőnynek az esőgumikon. A szövetség kockáztatott, mert a körülmények eleve rosszak voltak és az eső még inkább rákezdett.

Többek között Grosjean is jelezte, hogy félbe kellene szakítani a Q1-et, majd nem sokkal később egy vízfolyáson megcsúszott és odaverte a Haas autóját. Nagyon dühös volt, hiszen ezzel gyakorlatilag véget ért számára a kvalifikáció. Az órát 13 perc 31 másodpercnél állították meg, amikor a sorrend így nézett ki pár mért idő után: Hamilton, Vettel, Grosjean, Ericsson, Bottas, Sainz, Räikkönen, Magnussen, Kvyat.

Több mint 2 óra várakozás után a Q1-et 16 óra 40 perckor indították újra. A versenyzők számára nagy kihívás volt ez, hiszen nagyon kiestek a ritmusból. A Q1-ben nem volt meglepetés a kiesőket illetően! Az autóját összetörő Grosjean mellett Wehrlein, Ericsson, Palmer és Magnussen búcsúzott még.

Az etap utolsó felében a köztes gumik is előkerültek, amikkel sokat javultak az idők. A Q1 legjobb idejét Bottas rakta össze Hamilton, Vettel, Verstappen és Stroll előtt! A Williams kanadai újonca egy nagy kört rakott össze a vizes pályán!

Q2
A Q2 kiesői között ott volt Pérez is a Force Indiával, ami egyértelmű csalódás lehet a mexikói számára. Ezzel szemben Ocon tízedikként pont befért. Hülkenberg nagyon szenvedett a köztes gumikon, így kimaradt a Q3-ból, akárcsak Alonso és a két Toro Rosso. Igaz, a spanyol számára ez teljesen mindegy volt, hiszen a 35 rajthelyes büntetése már fix volt a motorcsere miatt.

A legjobb időt Hamilton autózta, közvetlen Bottas, Verstappen és Vettel előtt. Stroll megint ott volt a TOP-5-ben, de a másik Williams is bejutott a Q3-ba. Vandoorne teljesítménye szintén szép volt, hiszen a McLaren-Hondával 9. lett.

Q2: Hamilton, Bottas, Verstappen, Vettel, Stroll, Räikkönen, Ricciardo, Massa, Vandoorne, Ocon.

KIESŐK: Pérez, Hülkenberg, Alonso, Kvyat, Sainz.

Q3
A Q3 nagyon izgalmasra sikeredett, amit Hamilton húzott be, és ezzel újabb időmérőt nyert meg, közvetlen a két Red Bull előtt! A „bikák” azonban a rajtbüntetéseikkel a mezőny végére kerülnek.

Ennek köszönhetően Stroll a második, addig Ocon a harmadik! Elképesztő eredmény a két fiataltól! Bottas megint rosszul ment, és csak 6. lett, de övé a negyedik hely a két Red Bull miatt. A Ferrarik csalódást okoztak, és csak a Q3 utolsó felében zártak.

Q3: Hamilton, Verstappen, Ricciardo, Strolll, Ocon, Bottas, Räikkönen, Vettel, Massa, Vandoorne.

Hamilton megint történelmet írt, és már 69. rajtelsőségnél tart! Már ő az egyetlen az élen az örökranglistán, Schumacher előtt.
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése