• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton nem érti, hogy csúszhatott ki a győzelem a kezei közül

Forma-1 Hírek - Hamilton nem érti, hogy csúszhatott ki a győzelem a kezei közül

Készült: 2018.március.26 09:21 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton nem érti, hogy csúszhatott ki a győzelem a kezei közül
Lewis Hamilton tegnap egy nagyszerű körrel megszerezte a pole pozíciót a Ferrarik előtt, majd a VSC alatt elvesztette az első helyet Sebastian Vettellel szemben. A britet nem lepte meg a német győzelme, hiszen az SF71H-nak jó a versenytempója.
Lewis Hamilton tegnap egy nagyszerű körrel megszerezte a pole pozíciót a Ferrarik előtt, majd a VSC alatt elvesztette az első helyet Sebastian Vettellel szemben. A britet nem lepte meg a német győzelme, hiszen az SF71H-nak jó a versenytempója.

A szezon első versenye, az Ausztrál Nagydíj keserédesen ért véget a Mercedes és Lewis Hamilton számára, hiszen a tegnapi 0,6 másodperces előny Räikkönen előtt ma már nem bizonyult ennyire meggyőzőnek. A maranellói istálló egy kiváló stratégiával ugyanis egy szinte biztosnak tűnő Hamilton-győzelmet hiúsított meg.

"Mindig rossz, amikor nem nyersz, de próbálok a pozitívumokra koncentrálni, és ezen a hétvégén bővelkedtünk ezekben. Az időmérőt követően sokat beszéltünk a motorunk 'partimódjáról', illetve a Ferrari lemaradásáról, de tegnap akkor is bebizonyították, hogy gyorsak és ezt ma ismét megerősítették." "Nem hinném, hogy az időmérőn látott különbség valódi lenne. Talán csak egy jó kört mentem, míg Seb nem rakta össze a tökéletes kört, de ma a Ferrari megmutatta a versenyképességét. A verseny végén szerettem volna keményebben is harcolni, de a versenytempójuk egy tizeddel gyorsabbnak bizonyult. Mindenesetre van hova felzárkózni."

"Ez a naptár második legnehezebb pályája előzés szempontjából - a statisztikák szerint. Az autódnak 1,5 másodperccel gyorsabbnak kell lennie, hogy megfelelően támadni tudj. Mindig mikor közelebb kerültem, Seb reagálni tudott rá. Majd megcsúsztam, és a jobb elsőm blokkolt, ugyanis az abroncsaim túlmelegedtek mögötte. Ekkor vettem vissza."

"Hogy őszinte legyek, részleteiben még nem értem, hogy veszthettük el ezt a versenyt. Tényleg nem hiszem, hogy bármit is rosszul csináltam. Tartottam magam az előírt időkhöz. Amikor Seb kijött elém, nem hittem el, és még most is ezt érzem. Ha tudtam volna, hogy ilyen szoros a küzdelem, valamit biztos máshogy tettem volna. Azonban egy hosszú szezon legelejénél tartunk. Ma legyőztek minket, de lesznek még versenyek." 

A verseny vége akár izgalmasan is alakulhatott volna, csakhogy a britnek az abroncsok miatt vissza kellett vennie a tempóból, amivel tudomásul vette, hogy második lesz. Majd mint kiderült, az abroncsok mellett a motor kímélése is közrejátszott a lelassulásban.

"Mint mondtam, a futam végén le kellett vennem a gázról a lábam, mert problémáim voltak az abroncsokkal. 110%-on mentem, és akár az ütközést is megkockáztattam volna, ha tarthatom a tempót. Azonban fontolóra vettem, hogy az idei bajnokságban csak három erőforrás áll a rendelkezésünkre, így átfutott az agyamon a motor kímélése is." A mai verseny után tehát a legfontosabb a Mercedes számára, hogy kiderítsék, a stratégiánál miért hibáztak.

"Nem tudom, hogy az idei szezonban az időmérő még kritikusabb szerepet tölt-e be. Biztos vagyok benne, hogy a szezon során lesznek olyan versenyek, ahol harcolhatunk, és lesznek olyanok is, ahol az időmérő döntő fontosságú. Ma a stratégia alapvető volt, és ez az a pont, ahol ki kell elemeznünk a történteket, hogy elkerüljük a probléma megismétlődését."