• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: „A Mercedes nem engedheti meg, hogy így elszórjuk a pontokat”

Forma-1 Hírek - Hamilton: „A Mercedes nem engedheti meg, hogy így elszórjuk a pontokat”

Készült: 2018.július.02 18:08 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton: „A Mercedes nem engedheti meg, hogy így elszórjuk a pontokat”
Lewis Hamilton úgy érzi, ha a Mercedes 2018-ban is bajnok akar lenni, akkor nem véthet annyi hibát, mint amennyit az Osztrák Nagydíjon láthattunk tőlük. A stratégiai baki mellett a megbízhatóság jelentette a vesztüket mindkét autó esetében.
Hamilton a rajtnál átvette a vezetést a pole pozícióból induló csapattársától, Valtteri Bottastól, csakhogy míg riválisai kiálltak kerékcserére a virtuális biztonsági autós fázis alatt - amit a finn csapattársa miatt rendeltek el - addig a címvédő kint maradt a pályán.

Később a brit is meglátogatta szerelőit, csakhogy a pályára a negyedik pozícióban tért vissza, ahonnan nem is tudott előrelépni, és végül az üzemanyagnyomás hibája miatt innen kényszerült leparkolni W09-ét a pálya szélén.

"Nem fogok hazudni, minden területen dolgoznunk kell." - mondta a Mercedes bajnoka a Channel 4 előtt.

"Az autó nagyszerű, mi voltunk a leggyorsabbak. Azonban nagyon szokatlan, amikor két különböző problémával szembesülünk."

"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy eldobáljuk a pontokat. Találnunk kell egy bombabiztos eljárást, hogy előreléphessünk a stratégiával, mert ha az autónk nem áll le, akkor egy könnyű győzelmet szerezhettünk volna, kényelmesen vezettünk."

Hamilton az osztrák hétvégének egy 14 pontos előnnyel vágott neki Sebastian Vettel előtt a bajnokságban, és jó esélye volt, hogy ezt az előnyt tovább növelje, hiszen a Mercedes kibérelte az első sort az időmérőn - míg Vettel háromhelyes visszasorolással csak a hatodik pozícióból indulhatott.

Most azonban a Ferrari négyszeres bajnoka áll az élen, míg Hamilton egy pontos hátrányba került.

"Ez egy peches nap volt. A csapatban mindenki érzi a fájdalmat, de olyan sok éven át olyan kiváló megbízhatósággal rendelkeztünk." - folytatta Hamilton.

"Amennyire fájdalmas, mi profik vagyunk, és túl kell lendülnünk a nehézségeinken. Nagyon hosszú ideje ez a legrosszabb hétvége, amit átéltünk, de a csapatomban maximálisan bízom."