• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: "A győzelem idén többet jelent"

Forma-1 Hírek - Hamilton: "A győzelem idén többet jelent"

Készült: 2018.április.23 17:42 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton: "A győzelem idén többet jelent"
Lewis Hamilton számára idén sokkal édesebb lehet a győzelem, hiszen az élmezőnyben nagyon szoros csata zajlik a Red Bull, a Ferrari és az ezüstnyilak között.
Red Bull, a Ferrari és az ezüstnyilak között. Lewis Hamilton tavaly szerezte meg a harmadik bajnoki címét négy szezon alatt, de idén, három versenyt követően a Mercedes és a brit is vár még az első diadalra. Ausztráliában és Bahreinben Sebastian Vettel bizonyult a legjobbnak, míg Kínában Daniel Ricciardo ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán. Hamilton jelenleg az eddig megszerzett 45 pontjával a bajnokság második helyén áll, kilenc egységgel lemaradva Vettel mögött.

"Ki tudja, mit tartogat az idei szezon." - mondta Hamilton a lapunk kérdésére. - "Ha minden így folytatódik, akkor nagyon nehéz lesz nyerni. Azonban ha adódik egy esély, és elsők leszünk, az sokkal többet jelenthet, hiszen az idei évben nehezebb lesz, mint a korábbi szezonokban." A Ferrari és a Red Bull jelentette kihívás ellenére Hamilton továbbra is a lehető legmagasabb szinten teljesítene.

"Kína után nem változott a célom, ugyanaz maradt. Azonban most már egyértelmű, hogy nem a miénk a leggyorsabb autó." - folytatta a címvédő, aki a kínai időmérőn fél másodpercet kapott Vetteltől.

"Melbourne óta vesztettünk a teljesítményünkből, és Kínában még keményebben próbálkoztunk. Jelen pillanatban a második vagy a harmadik erőt képviseljük. Vagyis fejlődnünk kell, de ez nem lehetetlen." Hamilton bízik a Mercedesben.

"Amit ez a csapat bebizonyított az évek folyamán, az az, hogy nagyszerűen meg tudjuk tartani az egységet, és koncentrálni tudunk a munkára. Tudom, hogy mindenki a gyárban és a pálya mellett olyan keményen dolgozik, amilyen keményen csak lehet."

"Szerintem rengeteg adatot gyűjtöttünk az elmúlt két hét folyamán Bahreinben és Kínában. Vagyis a csapat tudja, hogy az autó mely területeivel szenvedünk a legjobban, és nekiláthatnak a munkának. A srácokon továbbra is pozitív a nyomás. Azonban ők már alapból nyomást helyeznek saját magukra is, hiszen ők is épp annyira szeretnének nyerni, mint mi mind. Ez egy olyan harc, amiben csapatként veszünk részt."