• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ferrari: „Bahrein válasz volt azoknak, akik szerint unalmas a Forma-1”

Forma-1 Hírek - Ferrari: „Bahrein válasz volt azoknak, akik szerint unalmas a Forma-1”

Készült: 2018.április.09 09:53 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ferrari: „Bahrein válasz volt azoknak, akik szerint unalmas a Forma-1”
Maurizio Arrivbene, a Ferrari csapatfőnöke szerint egy igen izgalmas, és látványos futamot kaptak a nézők ezen a hétvégén Bahreinben.
Az évadnyitó Ausztrál Nagydíj után sokan megkongatták a vészharangokat. A melbourne-i verseny valóban nagyon gyengére sikeredett, és igazán előzést sem láthattak a nézők. Ezzel szemben Bahrein maga volt a mennyország, és gyakorlatilag egy unalmas perc sem volt a futam ideje alatt.

Kezdődött minden a Red Bullok hirtelen kiesésével, majd ott volt Kimi Räikkönen drámája is a bokszban, aminek az árát az egyik szerelő fizette meg, akinek a sípcsontja, és a lábszára is eltört a balesetben. Ezzel együtt sok akciót, és előzést láthattunk, ráadásul minőségi formában, sokszor a DRS használata nélkül.

A finálé pedig igazi izgalmakat hozott, amikor Valtteri Bottas totálisan ráesett Sebastian Vettel Ferrarijára. A német az erősen használt lágy gumikkal azonban maga mögött tartotta a finnt, és megnyerte a Bahreini Nagydíjat.

A Ferrari csapatfőnöke a Sky kérdésére egészen egyszerűen, és kissé pikírten fogalmazott: „A dobogó nem egy tőlem származó gesztus volt, hanem tőlünk, a Ferrari embereitől jött. Visszatérve a versenyhez, ez egy válasz volt azoknak, akik azt mondják, hogy a Forma-1 unalmas. Ma azt hiszem, nem volt unalmas.” Vettel egyelőre 100%-os, és 50 ponttal a neve mellett vezeti a bajnokságot, miközben a közelgő Kínai Nagydíjon is esélyes lehet, bár úgy tűnik, a Mercedes versenytempója még mindig nagyon erős.