• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Egy nagyon színes és új Forma-1-et kaphatunk 2018-ban

Forma-1 Hírek - Egy nagyon színes és új Forma-1-et kaphatunk 2018-ban

Készült: 2018.január.02 12:42 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Egy nagyon színes és új Forma-1-et kaphatunk 2018-ban
A Liberty Media számos újdonságot tervez 2018-ra, amiktől egy sokkal színesebb és újabb Forma-1-et kaphatunk. A Forma-1 új tulajdonosi körének ez lesz az első igazi éve a sportban, amikor már kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy egy teljesen új szezonban letegyen valamit az asztalra.
Tavaly sok alkalommal kísérlet jelleggel is láthattunk pár újítást, vagy fejlesztést, amik itt-ott hozzáadtak az élvezeti értékhez. Nyilvánvalóan, ha az F1 önmagában unalmas és egysíkú, akkor ezek a „színezések” nem sokat érnek. Az amerikaiak azonban úgy gondolják, hogy az újításokra nagyon is szükség van az új platform felépítése miatt, mely egy hosszú folyamat része.

Ross Brawn, aki ugyancsak tagja a vezetőségnek, a háttérben már egy ideje azon munkálkodik, hogy pár éven belül elkészüljön az az aerodinamikai alap, ami egy sokkal hatékonyabb és látványosabb versenyzést tesz lehetővé. Addig azonban még várnunk kell, és Brawn is fontosnak tartja az újításokat.

Ross a 2018-as téli tesztek hajnalán hangsúlyozta, a 2018-as év egy „nagyon színes” és „új” Forma-1-et hozhat. A brit szakember számos olyan tervet látott az asztalon, amik valóban nagyszabásúak, és azokat még idén meg fogják valósítani.

Az újítások között szerepelhet egy teljesen új közvetítési forma, ami messze több információt tartalmazhat a rajongók számára. Ezzel együtt a felület is totálisan eltérhet a korábban megszokottól. És ez nemcsak az új kameranézetekre lesz értendő. Ezzel együtt gyakorlatilag minden hétvégére jutni fog egy-egy fejlesztés, akárcsak 2017-ben.

A 2018-as újítások azonban jóval látványosabbak lehetnek, melyek közül sokat már a téli teszteken kipróbálhatnak februárban és márciusban. A Liberty Media sokat költött ezekre a fejlesztésekre tavaly, és idén ez az összeg sokkal nagyobb lehet.