• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Damon Hill szerint továbbra is Vettel a bajnoki favorit

Forma-1 Hírek - Damon Hill szerint továbbra is Vettel a bajnoki favorit

Készült: 2018.május.09 07:13 Készítette: Lipták Melinda Írta: motorsport.com Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Damon Hill szerint továbbra is Vettel a bajnoki favorit
Sebastian Vettel a 2018-as bajnoki favorit, még akkor is, ha a Ferrari német versenyzője Lewis Hamiltonnal szemben elvesztette az első helyet az összetettben - véli Damon Hill.
Miután Sebastian Vettel megnyerte a szezon első két nagydíját, Kínában és Azerbajdzsánban is a biztonsági autó jött be rosszkor, vagyis az SC a riválisok kezére játszott. A bakui újraindításkor Vettel kerekei blokkoltak, amikor a német megpróbálta megelőzni Valtteri Bottast, aki utána defekt miatt kiesett a vezető helyről.

Ennek megfelelően a végén Lewis Hamilton nyert, vagyis a brit megszerezte a Mercedes idei első győzelmét, és most négy ponttal négyszeres bajnok riválisa előtt áll. Hamilton azonban elmondása szerint nem elégetett a saját maga és a Mercedes formájával - az 1996-os F1-es világbajnok, Damon Hill pedig a Sky Sports News előtt el is mondta, hogy ő Sebastian Vettel bajnoki címére fogadna.

"Ha megnézzük, Lewis hol áll, akkor ő vezeti a bajnokságot, de kicsit szerencséje volt, míg Sebastian vele ellentétben kicsit peches volt. Sebastian és a Ferrari egyértelműen a tophelyek felé kacsintgatnak."

Amellett, hogy a német esélyesnek bizonyult az idei négy győzelemre, Vettel minden pole pozíciót is megszerzett Hamilton melbourne-i rajtelsőségét követően. Épp a kis pontkülönbség miatt a hétvégi Spanyol Nagydíj kulcsfontosságú lehet a Ferrari és a Mercedes számára is.

A Williamsnek nem kellene behódolni

Hill - a grove-i istálló bajnoka - ezentúl kifejtette véleményét a Williams katasztrofális szezonkezdetéről is, hiszen a csapat első pontjait csak Azerbajdzsánban tudta megszerezni. Bakuban ráadásul olyan pletykák is napvilágot láttak, miszerint Lawrence Stroll, Lance Stroll édesapja szeretné, ha a Williams a Mercedes B-csapatává válna - egy Ferrari-Haas együttműködéshez hasonlóan. Hill szerint ez veszélyes megoldás lenne.

"Az a probléma vele, hogy mindig is a domináns csapatoktól fogsz függeni. Ha a Ferrari ügyfélautókat készít a Haasnak, ahogy a Mercedes is a Williamsnek, akkor mondhatjuk, hogy B-csapattá válnak, vagyis a jövőjük nem túl fényes."