• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bottasnak semmi problémája a csapatsorrenddel

Forma-1 Hírek - Bottasnak semmi problémája a csapatsorrenddel

Készült: 2018.július.23 17:53 Készítette: Czukor Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Bottasnak semmi problémája a csapatsorrenddel
Valtteri Bottas elfogadta a szerepét a Mercedesnél, és a Német Nagydíj után nem csinált nagy ügyet belőle, hogy nem támadhatta csapattársát, Lewis Hamiltont a győzelemért.
Valtteri Bottas 2019-ben is a Mercedes versenyzője marad, és a finn maximálisan tisztában van vele, hogy ez mivel jár, ha Lewis Hamilton a csapattársa. Fontos, hogy csapatjátékos legyen, vagyis néha bizony be kell érnie a második hellyel a brit mögött.

Miután az SC-fázist követően a mezőny újra elindult, a finn támadni kezdte a csapattársát a győzelemért. Azonban miután nem járt sikerrel, a csapat vezetősége rászólt, hogy tartsa a pozícióját, amiért elnézést is kértek tőle a rádióban. Bottas nyugodtan tudomásul vette a döntést.

"Nyilvánvalóan esélyem nyílt a győzelemre. Azért versenyzek, hogy versenyeket nyerjek, és megcsapott a győzelem szele. Lewisnak azonban valamivel jobban jött ki a biztonsági autós fázis." - mondta a Mercedes finnje a verseny utáni sajtótájékoztatón.

"Mindenesetre pozitívumokkal kell távoznunk - a Mercedesnek kettős győzelmet szereztünk, ami szuper. A csapat szerette volna minimalizálni a kockázatot, amit megértek. Megvolt az esélyem, megpróbáltam, nem kerültem Lewis elé, vagyis be kellett állnom a sorba. Ezzel semmi problémám. Hozzátartozik a munkámhoz."

"Szabadon harcolhatunk egymással. A modern Forma-1-re viszont az is érvényes, hogy egy kicsit gyorsabbnak kell lenned, hogy előzni tudj. A körülmények trükkösek voltak. A csapat tudta, hogy szoros lehet, vagyis a csapat szempontjából semmi értelme sem volt, hogy szükségtelen kockázatot vállaljunk. Tudtuk, hogy még eshet. 43 pontot kockáztattunk. Megértem, hogy a csapat ezt nem akarta. Ezért sem idegeskedek. A dolgok ma nem az én kezemre játszottak, de ennyi az egész."

Bottasnak tehát továbbra is várnia kell idei első győzelmére. "Tudom, hogy előbb vagy utóbb összejön majd."