• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bottas úgy érzi, megérdemelné a szerződéshosszabbítást a Mercedesnél

Forma-1 Hírek - Bottas úgy érzi, megérdemelné a szerződéshosszabbítást a Mercedesnél

Készült: 2018.június.08 06:48 Készítette: Czukor Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Bottas úgy érzi, megérdemelné a szerződéshosszabbítást a Mercedesnél
Valtteri Bottas nem elégedett azzal, ahogy a szezonja kezdődött, és tudja, sokkal jobban is állhatna a bajnokságban, különösen Baku miatt.
A Mercedes finn versenyzője néhány versenyen nagyon erősnek tűnt, még Lewis Hamiltonhoz képest is. A Kanadai Nagydíj előtt azonban Hamilton vezeti a bajnokságot, míg Bottas csak a negyedik.

Igaz, Valtteri messze közelebb is lehetne a tűzhöz. Ami igazán fájt számára, az Baku volt, ahol már a kezében érezhette a győzelmet, de jött a defekt, pár körrel a leintés előtt.

„Nyilvánvalóan nem vagyok elégedett a szezon kezdetével, de nem voltam túl szerencsés. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy egy jó szezont tudnék futni, és megérdemelném a szerződéshosszabbítást.”

Bottas annak is örülne, ha Hamilton maradna a csapattársa. A brit világbajnok még mindig nem írta alá az új kontraktusát.

„Jó lenne, ha Lewis megegyezne a Mercedesszel, mert szeretek vele dolgozni. Tetszik ez a kihívás vele: ő egy négyszeres világbajnok, addig én ebben a pillanatban még nem vagyok az…”

Toto Wolff, a Mercedes első embere helyezett némi nyomást a finnre az idény előtt, miszerint közelebb kell lennie a csapattársához.

„Volt egy beszélgetésem a csapattal a szezon előtt, és természetesen mindannyian azt reméljük, hogy jobb lesz a teljesítményem, mint az előző évben, közelebb kerülvén Lewishoz.”

„Ebben a pillanatban azt gondolom, hogy elértem a csapat kitűzött céljait. Teljesen normális, hogy a második évemben a csapat többet vár el tőlem, és én is így gondolkozom erről. Nincs biztosíték arra, hogy megtarthatom az ülésem.”