• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bottas nyerte az időmérőt Abu Dhabiban: csúnyán kikaptak a Ferrarik

Forma-1 Hírek - Bottas nyerte az időmérőt Abu Dhabiban: csúnyán kikaptak a Ferrarik

Készült: 2017.november.26 10:46 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Bottas nyerte az időmérőt Abu Dhabiban: csúnyán kikaptak a Ferrarik
Valtteri Bottas erőből nyomta le Lewis Hamiltont és szerezte meg a rajtelsőséget Abu Dhabiban, miközben a Ferrarik rettentő messze voltak az időkülönbséget tekintve. Természetesen teljesen száraz körülmények között került megrendezésre az időmérő edzésen. Közvetlen a zöld jelzés előtt a levegő hőmérséklete 24°C VOLT, míg a pálya 31°C-os.
Q1

A Q1 egy nagyon szoros végjátékot hozott, miközben Stroll csak az utolsó utáni pillanatban biztosította a helyét a Q2-ben, ráadásul csak a 15. helyen. Massa a másik Williamsszel 8. lett, ami ismét beszédes a két pilóta közti különbséget illetően. Ezzel Grosjean esett ki a Haas-tól, ami talán meglepetés lehet.

A két Toro Rosso és a Sauber búcsúja azonban nem meglepetés. A legjobb idővel Bottas köszönt be Hamilton előtt. Minimális volt közöttük a különbség. Ezután jött Räikkönen, valamint Vettel. A Ferrari finn versenyzője nem volt messze, addig Vettel hátránya már jelentős volt.
Q1: Bottas, Hamilton, Räikkönen, Vettel, Ricciardo, Verstappen, Pérez, Massa, Vandoorne, Hülkenberg, Sainz, Alonso, Ocon, Magnussen, Stroll – KIESŐK: Grosjean, Gasly, Wehrlein, Ericsson, Hartley.

Q2

A Q2-ben is a Mercedes volt a leggyorsabb. Hamilton egy abszolút körrekorddal köszönt be Bottas előtt, aki nagyon kevéssel maradt el a csapattársától. Vettel már majdnem 0,3 másodpercre volt a harmadik helyen a Ferrarival. Räikkönen a negyedik pozícióban több mint 0,5 másodpercet halmozott fel. A TOP-5 sorrendjét Ricciardo zárta, majd jött Verstappen, Hülkenberg, Pérez, Ocon és Massa. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy egyik McLaren-Honda sem jutott be a Q3-ba.

Alonso a 11. helyen kvalifikálta magát, de ez talán a McLaren taktikájának tudható be. Egyszerűen hibázhattak a wokingiak a kiengedéssel. A Q2 legjobb teljesítményét a Renault német versenyzője nyújtotta. Ez a 7. hely igen erős volt Hülkenbergtől, de Massa is büszke lehet a Q3-as bejutására. Sainz a másik Renault-val nagyon sokat kapott.

Q2: Hamilton, Bottas, Vettel, Räikkönen, Ricciardo, Verstappen, Hülkenberg, Pérez, Ocon, Massa – KIESŐK: Alonso, Sainz, Vandoorne, Magnussen, Stroll.

Q3

A Q3 nagy csatát hozott, de csak a Mercedes között. Végül a Mercedes finn versenyzője volt a gyorsabb. Bottas nagyot ment, amire nem tudott válaszolni Hamilton, miközben a Ferrarik igencsak elmaradtak, ráadásul Vettel és Räikkönen közé Ricciardo tudott beékelődni. A sorrend Verstappennel folytatódott tovább, majd jön Hülkenberg, Pérez, Ocon és Massa.