• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bianchi halálát követően javult a biztonság a Forma-1-ben!

Forma-1 Hírek - Bianchi halálát követően javult a biztonság a Forma-1-ben!

Készült: 2017.június.03 07:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Bianchi halálát követően javult a biztonság a Forma-1-ben!
A tragikusan elhunyt francia F1-es versenyző szülei úgy érzik, hogy hozzá tudtak járulni a Forma-1 biztonságosabbá tételéhez - az FIA egyelőre nem kommentálta a család nyílt levelét. Jules Bianchi szülei egy nyílt levélben köszönték meg a Forma-1 nemrég bevezetett biztonsági fejlesztéseit.
Philippe és Christine Bianchi, a francia versenyző szülei két év után foglalták össze, hogy a királykategória mit is tanult a tragikus balesetből. "Sajnos ezzel már nem tudjuk visszahozni Jules-t" - állt a levélben.

A virtuális biztonsági autó bevezetése, az extra suzukai biztonsági intézkedések, és a csatornarendszer fejlesztése a Japán GP-n csak néhány a biztonsági kezdeményezések közül. A Forma-1-es versenyek négy órás maximális korlátja és a szuperlicenc megszerzésének szigorított feltételei szintén említésre kerültek a Bianchi család levelében.

Az FIA egyelőre csak azt jelezte, hogy a levelet megkapták, azonban nem akarták kommentálni, lévén, hogy Bianchi ügyében tart a jogi eljárás. A család ugyanis nem akarja elismerni, hogy a balesetet fiúk hibájának tudták be a nyomozás során.

A levél szerint: "A baleset több sajnálatos körülmény közrejátszása miatt történt meg, és ez vezetett egy tehetséges fiatal versenyző, a fiúnk, Jules tragikus halálhoz." "Jules álma az volt, hogy versenyezhessen, a mi álmunk pedig, hogy sose felejtsük el őt."
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése