• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Az FIA túl veszélyesnek tartja az új aerodinamikát a Forma-1-ben

Forma-1 Hírek - Az FIA túl veszélyesnek tartja az új aerodinamikát a Forma-1-ben

Készült: 2018.április.10 11:07 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Az FIA túl veszélyesnek tartja az új aerodinamikát a Forma-1-ben
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) módosításokat vár a Forma-1-ben szereplő csapatoktól a helyzet megoldására.
Az F1-ben évről évre valamilyen szinten átalakul az aerodinamika. A szabályok nem változtak túl sokat 2018-ra, de a csapatok többsége igencsak átalakította az autóját az új szezonra. Ennek részeként erőteljes átalakulás zajlott le az első kerék mögötti részen, mely talán a legnagyobb különbséget jelenti az autókat illetően. És ez egy olyan terület, ami aerodinamikai szempontból az egyik legfontosabb, így nem csoda, hogy a mérnökök folyamatosan kísérleteznek a különböző megoldásokkal.

Az FIA természetesen szorosan figyelemmel követi az eseményeket, és próbálja tartani a lépést a csapatokkal, mivel ők felelősek azért, hogy az adott megoldások ne lépjenek át egy határt a szabályokon belül, valamint azok ne legyenek veszélyesek. Bahreinben több autóról is leszakadt egy elem, vagy épp elengedett a rögzítés ezen a bizonyos területen, ami közvetlen veszélyt generálhat az edzéseken, az időmérőkön, vagy épp a futamokon, hiszen nagyon nagy tempókról beszélünk az egyenesekben, vagy néhány kanyarban.

Charlie Whiting versenyigazgató az aggodalmát fejezte ki emiatt Bahreinben: „Ez veszélyes lehet, igen. Hogy őszinte legyek, nem vagyok túlságosan elégedett azzal, amit egyes elemeknél látok. Némelyik elem túlságosan is szabad életet él, ami nem biztonságos. A csapatoknak biztosítaniuk kell azt, hogy ezek az elemek jól vannak rögzítve, mert most már túl sok csatolást vélhetünk felfedezni az autókon, és ha még egy kis rész is válik le, nagy kárt okozhat.”