• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonsónak sürgősen dönteni kell a jövőjéről: IndyCar vagy F1?

Forma-1 Hírek - Alonsónak sürgősen dönteni kell a jövőjéről: IndyCar vagy F1?

Készült: 2018.augusztus.05 07:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonsónak sürgősen dönteni kell a jövőjéről: IndyCar vagy F1?
Michael Andretti, az IndyCar csapatfőnöke augusztus 19-et lőtte be határidőnek a kétszeres spanyol bajnok számára: "Utána már túl késő lenne."
Az Andretti Autosport maximálisan érdekelt Fernando Alonso foglalkoztatásában, de ehhez a spanyolnak hamarosan döntésre kell jutnia - konkrétan augusztus 19-ig, vagyis a következő IndyCar versenyig, mert utána már túl késő lenne leszervezni a spanyol rajthoz állását.

Alonso a Hungaroringen azt mondta, csak a nyári szünet után hoz döntést a jövőjéről, de talán ezt egy kicsit fel kell gyorsítania, ha teljes állást szeretne az amerikai szériában.

"Fernandót arról kérdezték, részidőben szeretne-e versenyezni az amerikai szériában, de azt mondta nem, bármit is csinál, arra 100%-osan akar koncentrálni." - mondta Andretti az Autoweeknek - "Még mindig sok minden lóg a levegőben, de közel állunk a kritikus pillanathoz, amikor a helyzetet tisztáznia kell Zak Brownnal - vagyis döntenie kell, hogy marad-e az F1-ben. Meglátjuk."

"Imádnám, ha nálunk folytatná, hiszen nagyon jó volt vele dolgozni az Indy 500-on, és szerintem nagyon élveznénk a munkát az egész év során is. Ezt azonban nem lehet pénzzel elrendezni, kicsit olyan, mint mikor az '90-es években Mansell megérkezett az IndyCarba. Ha Fernando is így dönt, akkor egy új kalandba vághatunk bele, amire az IndyCar készen áll."

"Alonso Mansell ellentéte - Fernando a legkedvesebb srác, akivel találkozhatsz, de persze sosem tudhatod, hogy milyen valójában, hiszen a kamera néha mást mutat." - zárta Andretti.