• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonsónak kissé fáj, hogy idén nem indul az Indy500-on

Forma-1 Hírek - Alonsónak kissé fáj, hogy idén nem indul az Indy500-on

Készült: 2018.május.08 08:13 Készítette: Lipták Melinda Írta: hu.motorsport.com Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonsónak kissé fáj, hogy idén nem indul az Indy500-on
A kétszeres spanyol világbajnokot egyenesen beszippantotta az amerikai közeg, és maga az Indy500 legendája. Hiányzik neki, hogy ott legyen.
Fernando Alonso tavaly rajthoz állhatott a legendás Indy500 versenyen. A spanyol világbajnoknak régi nagy álma volt az, hogy részt vegyen az amerikai futamon, melynek óriási múltja van a motorsportban.

Miután a McLaren tavaly is nagyon gyenge volt a Hondával, belefért az, hogy Alonso kihagyja a szintén komoly hagyományokkal rendelkező Monacói Nagydíjat, ahol nem mellesleg már nyert korábban. A helyét ideiglenesen a korábbi csapattárs, Jenson Button foglalta el.

Fernando igencsak jó formát mutatott Indianapolisban a McLaren-Andretti Autosport színeiben, és sokáig úgy tűnt, hogy a győzelemre is esélyes lehet. A Honda motorja azonban megadta magát.

A 200 körből 179-ig jutott, így nem volt lehetősége arra, hogy akár rögtön Indy500-győztes legyen. Alonso idén nem indul az Indy500-on, de a WEC nyitóhétvégéjén elismerte, hiányzik neki a közeg, a társak, valamint az ottani versenyzés.

„Igen, még mindig gondolok rá. Minden tesztet figyelemmel követek, vagy bármi, ami hozzá köthető. Sok barátom van ott, és közeli kapcsolatban vagyok a mérnökökkel is. Mindenki azt mondja, hogy az új aerodinamikai csomag igazán jól működik.”

„Szorosan figyelemmel követem majd a versenyt is, és igen, hogy őszinte legyek, hiányzik.” Azzal, hogy a WEC-ben is egy teljes szezont húz le a Forma-1-ben, plusz verseny már nem igazán jöhet szóba.

„Nehéz számomra további extra versenyekre gondolni. De hiányzik, hogy ott legyek. Amikor azt látod, hogy tesztelik az új aero csomagot, és hasonlók, miközben szívesen ott lennél te is, még ha egy körre is, akkor… Tudják, hogy mire gondolok.”