• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso, Vettel és Hamilton az F1 három legjobb versenyzője

Forma-1 Hírek - Alonso, Vettel és Hamilton az F1 három legjobb versenyzője

Készült: 2018.február.13 10:50 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Alonso, Vettel és Hamilton az F1 három legjobb versenyzője
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke szerint emiatt keres magának újabb és újabb kihívásokat Fernando Alonso a Forma-1-en kívül.
2005 és 2006 Forma-1 bajnoka azzal, hogy visszatért a McLarenhez, évekre kizárta magát az élmezőnyből. Előre sejteni lehetett, hogy a Hondával nehéz dolga lesz a wokingiaknak, mivel a japánoknak egy nagyon nagy lemaradást kellett ledolgozniuk az új hibridhajtással rendelkező V6-os turbómotorral.

Azt azonban senki sem sejtette, hogy ekkora bukás lesz a projekt. Alonso számára nem szólt másról az elmúlt három esztendő, mint a szenvedésről, és a kiakadásokról a csapatrádión keresztül. Sőt, mint azt később megtudhattuk, volt pár őrjöngése is emiatt a McLaren-Hondán belül, teljesen érthető módon.

Ezek után nem jelentett túl nagy meglepetést az, hogy Fernando a Forma-1-en kívülre is ellátogatott pár versenyre, miközben tavaly kihagyta a Monacói Nagydíjat, hogy rajthoz tudjon állni az Indy 500-on. Nemrég ugyanezt tette meg Daytonában a 24 órás versenyen, majd nem sokkal azután jött a bejelentés, hogy megállapodott a Toyotával, és a japán gyártó LMP1-es autójával Le Mans-ban is ott lesz, de a WEC többi versenyén is rajthoz áll, talán Fujiban is, ahol miatta kaphat más dátumot az esemény.

Domenicali, aki éveken át volt a Ferrari csapatfőnöke, és Alonso közvetlen közelében dolgozhatott Maranellóban, a Corriere dello Sport kérdésére elmondta, a spanyol azt akarja bizonyítani, hogy még mindig ő az egyik legjobb.

„Fernando kihívásokat keres magának a Forma-1-en kívül, mivel a csapata egy nehéz időszakot él át. Ezzel a tudását, és azt akarja megmutatni, hogy még mindig ő az egyik legjobb pilóta a világon.” A Lamborghini főnöke szerint Fernando valóban az egyik legjobb, és a jelenlegi rajtrácson belül Hamilton és Vettel képviseli ugyanazt a szintet, mint ő. Legalábbis ezt gondolja az olasz szakember.

„Ki az erősebb nála? Hamilton?
Nehéz ezt megmondani. Vannak, akik a versenyen jobbak, míg mások az időmérőkön, addig vannak olyanok is, akik fejben teljesítenek jobban. Ma három olyan versenyző van, akik a top-szintet képviselik: Alonso, Hamilton, Vettel. A köztük lévő különbség minimális, és ez attól függ, hogy milyen autót vezetnek.”

Mi fog történni a 2018-as szezonban?
Domenicali örült, hogy tavaly a Ferrari meg tudta szorongatni a Mercedest, legalábbis a nyári szünetig, mert attól a ponttól kezdve a németek kegyetlenül elbántak velük. „Úgy gondolom, hogy idén ismét a Ferrari és a Mercedes párbaját fogjuk látni, de nem szabad megfeledkeznünk a Red Bullról, akik biztosan több nagydíjat is meg fognak nyerni.”

És mi a helyzet a Lamborghini esetleges F1-es szerepvállalásával?

„A Forma-1 nem élvez prioritást a Lamborghini számára, legalábbis a következő öt évben.”