• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso: „Tavaly elgondolkoztam az F1-es kiszálláson…”

Forma-1 Hírek - Alonso: „Tavaly elgondolkoztam az F1-es kiszálláson…”

Készült: 2018.március.16 12:07 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso: „Tavaly elgondolkoztam az F1-es kiszálláson…”
Fernando Alonso őszintén beszélt arról, hogy 2017-ben reálisan gondolt arra, hogy elhagyja a Forma-1-et, és máshol folytassa tovább.
A spanyol világbajnokot igen régóta az egyik legjobb pilótának tartják az F1-ben. Sokan minden idők legjobbjai között is megnevezik őt, de a legutóbbi bajnoki címét 2006-ban ünnepelhette, még a Renault-val. Alonso 2007-ben a McLarennel, míg 2010-ben és 2012-ben a Ferrarival állt nagyon közel az újabb bajnoki címéhez, de rendre más lett a befutó.

Noha Maranellóban élő szerződése volt, felbontotta azt, és úgy döntött, visszatér a McLarenhez. Tette ezt amiatt, mert a Honda meggyőzte őt a váltásról. Nem sokkal később kiderült, hogy Fernando ezzel valószínűleg élete legrosszabb döntését hozta meg, hiszen az elmúlt három évben esélye sem volt a jobb eredményre.

A McLaren versenyzője sokat gondolkozott azon, hogy maradjon, vagy távozzon. Végül hosszabbított a wokingiakkal. „Igen, elgondolkoztam a sorozatváltáson és azon, hogy befejezzem a Forma-1-et.” – mondta Alonso az F1 Racing magazinnak. 

„Miután rajthoz álltam az Indy 500-on tavaly, és visszatértem, versenyezvén Ausztriában és Silverstone-ban, azt gondoltam, hogy talán jövőre megpróbálhatnék egy másik sorozatot, és teljes mértékben elkötelezhetném magam arra, hogy megszerezzem a hármas koronát, megnyervén az Indy-t, és a Le Mans-i 24 órás futamot. Akkor talán ez tűnt a legjobb választásnak.”

„De úgy éreztem, hogy még nem jött el az idő arra, hogy kilépjek. Nem most, nem ezek az eredmények után, nem volt meg ez az érzés. Tudtam, hogy ezt az egészen az életem végéig sajnálnám, és rossz ízzel a számban versenyeztem volna a karrierem hátralévő részében.” „Még mindig határozottan itt akarok sikeres lenni. Van egy befejezetlen ügyem, és ez a McLarenre is igaz. Hiszek abban, hogy ez az az év, amikor a dolgok megváltoznak.”

Alonsónak az is nagyon hiányzik, hogy egy versenyhétvégére teljesen fel tudjon készülni. Ez a Hondával nem volt lehetséges, mert gyakorlatilag minden edzésen és időmérőn gond volt a technikával. A spanyol szerint ez idén megváltozhat, és ha végig hibamentesen készülhet fel az adott nagydíjra, akkor sokkal nagyobbat léphetnek előre, és nem mellesleg ez az autóval kapcsolatos fejlesztéseket is nagyban segítené.

„És, ha valami igazán különlegeset csinálsz, akkor még győztes is lehetsz. A motiváció és a felkészülés olyan dolgok voltak, amik hiányoztak. De ezek a dolgok reményeim szerint ebben az évben visszatérnek.”