• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso szerint minden idők legunalmasabb F1-es versenyét láthattuk

Forma-1 Hírek - Alonso szerint minden idők legunalmasabb F1-es versenyét láthattuk

Készült: 2018.május.28 06:37 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso szerint minden idők legunalmasabb F1-es versenyét láthattuk
A kétszeres F1-es bajnok, Fernando Alonso megjegyezte, a Monacói Nagydíj valószínűleg pályázhatna a valaha látott legunalmasabb F1-es verseny címére.
Öt év után idén láttunk először olyan Monacói Nagydíjat, ahol a biztonsági autót nem kellett beküldeni a pályára, vagyis ennek következtében a verseny elég eseménytelenül zajlott. Daniel Ricciardo úgy nyert a pole pozícióból, hogy a motorja 25%-kal kevesebb motorerővel ment. 

Lewis Hamilton a versenyt követő sajtótájékoztatón annyit jegyzett csak meg, hogy "ez nem igazán volt versenyzés", míg Alonso - aki a tavalyi monacói viadalt kihagyta az Indy 500 miatt - nagyot csalódott idén. 

"Rendkívül unalmas volt. Úgy értem, valószínűleg minden idők legunalmasabb F1-es versenyét láthattuk."

"Biztonsági autó és sárga zászló nélkül... szerintem a sportnak egy kicsit gondolnia kellene a showra, mert ez nagyon kiábrándító."

"A verseny végén úgy vélem, valami járna a szurkolóknak, akik kilátogattak - talán visszafizethetnék a jegy árának egy részét." - tette hozzá a Mclaren versenyzője. 

Alonso elsősorban a pályát hibáztatja, nem pedig a szélesebb és nagyobb leszorítóerővel megáldott autókat. 

"Úgy gondolom, ez egyszerűen Monaco. Ez van. Véleményem szerint elég unalmas volt a biztonsági autó vagy bármi nélkül."

"Az időmérős helyezésünkből elindultunk, majd a kockás zászlóig ugyanabban a pozícióban autóztunk." - zárta a spanyol, aki a hetedik helyről állt ki egy váltóhiba miatt.