• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso szerint a McLarennek gyorsan döntenie kellene a motorról

Forma-1 Hírek - Alonso szerint a McLarennek gyorsan döntenie kellene a motorról

Készült: 2017.július.17 09:53 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Alonso szerint a McLarennek gyorsan döntenie kellene a motorról
Fernando Alonso szeretné, ha a McLaren minél hamarabb eldöntené, milyen motorbeszállítóval szeretne együtt dolgozni 2018-ban, ugyanis így olyan hamar a jövő évi csomagra tudnak koncentrálni, amilyen hamar csak lehet.
A wokingi istálló fontolgatja, hogy felbontsa partnerségét a Hondával, hiszen a japánokkal ismét egy tragikus szezont teljesítenek: 10 verseny alatt két pontot szereztek. 2018-ban egy versenyképes erőforrás lehet a kulcsa Alonso megtartásának, miután a spanyol szerződése év végén lejár.

A kétszeres bajnok támogatja a McLarent, bárhogy is döntsenek, de reméli a csapat inkább előbb dönt, semmint később.

"Tőlük függ, de mindenképp jobb, ha előbb meghozzák a döntést, hiszen annál jobban fel tudnak készülni a következő évre, így gondolom, megpróbálnak korai döntést hozni." - mondta Alonso miután Silverstone-ban is kiesett a futamról.

"Nyilvánvalóan támogatom, bármilyen döntést is hozzanak." "Számomra, és a csapat számára Magyarország 15 napra van. Jó lehetőség, szóval ez a valóság. A többi mind csak álom." Alonso azt is elhintette, hogy a McLaren számára nem kétséges: a Honda a csomagjuk leggyengébb pontja. Vagyis egy Mercedes vagy Ferrari motorral az élen harcolhatnának?

"Ki tudja. Nehéz megtippelni, nehéz elképzelni az autók és a motorok más kombinációját, stb. de szerintem elég egyértelműen kijelentettük, mi hiányzik - szóval ezen fejleszthetünk, és akkor versenyképesek lehetünk."

"Ez azonban egyértelműen nem a közeljövőben jön el, szóval a valóságot kell szem előtt tartanunk, és a valóság az, hogy 15 nap múlva megérkezünk a Hungaroringre, ami egy jó esélyt tartogat a számunkra, szóval remélhetőleg ott jobbak lehetünk."
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése