• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso: óriási potenciál van a McLarenben

Forma-1 Hírek - Alonso: óriási potenciál van a McLarenben

Készült: 2018.március.24 15:01 Készítette: Lipták Melinda Írta: Dénes Gergely Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso: óriási potenciál van a McLarenben
Fernando Alonso szerint bizakodva tekinthet a McLaren a 2018-as szezonra, ugyanis rengeteg tartalékkal bír az MCL33. A Q3 nem lett meg Ausztráliában, de a versenytempó reményre ad okot.
Igaz, egyik McLaren sem jutott be a Q3-ba, de a kocsi még nem forrt ki teljesen, Alonso is azzal kalkulál, hogy a továbbiakban ennél csak jobban gurulhat a szekér. Az időmérőn elért eredménye pedig fedi azt, mint amire számítottak. „Igen, erre számítottunk, ma ennyi volt benne részünkről”- mondta Alonso a 11. helyről.

„Megérdemeltük, boldogak lehetünk. Az edzéseken már mutattunk valamennyit a teljesítményből, pláne nedves körülmények között. Óriási potenciált lehet kiaknázni még a kocsiból, ugyanakkor van még pár gondunk, mielőtt mindent kihoznánk belőle. Nagyon optimistán tekinthetünk a szezonra az előttünk álló versenyek során”- mondta a spanyol.

„A Q1-ben és a Q2-ben mindig a 7. és 12. hely körül voltunk, ez pedig remek kiindulási pont, mert sok fejlesztés érkezik még az autóra innentől, integrálni kell a dolgokat. Ezt pedig csak nekünk kell elvégezni az összes csapat közül – szóval egyfajta ’ingyen’ fejlesztések érkeznek, melyektől sokkal versenyképesebbek leszünk. Megkönnyebbülés volt eljutni az időmérőre, látni, hogy egy jó év lesz.”

Az sem kérdés számára, hogy holnap egészen más felfogással ülhet kocsiba, szemben az előző évekkel. „Igen, határozottan. Más verseny lesz, mint a korábbiak – jobban támadhatok, nem csak védekezek. Élvezetes lesz, pláne akkor, ha esni fog. Lenyűgöző lesz a show szempontjából. Meglátjuk, mi történik majd”- tette hozzá. „A 10. helyről fogunk kezdeni – gyanítom -, mert Bottas az utolsó helyre kerül, ez pedig jó kiindulási pont.”

Vandoorne közvetlenül mögötte végzett, bő másfél tizedet kapott csapatársától. „Nehéz megmondani, mire számítottunk pontosan… Kicsit csalódott vagyok, hogy nem vagyok a Q3-ban – a potenciál megvolt rá. Az edzések alapján úgy éreztük, tettünk egy lépést előre, de ez van, meglehetősen jó formában vagyunk holnapra. Remélem, szerezni tudunk pár pontot.” „Egy olyan csoportban vagyunk, amiben igen sok csapat található, méghozzá nagyon közel egymáshoz. Remélem, a versenyen jobbak tudunk lenni náluk, előttük tudunk felbukkanni.”