• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso nagyon boldog: pontszerzés a 13. helyről rajtolva

Forma-1 Hírek - Alonso nagyon boldog: pontszerzés a 13. helyről rajtolva

Készült: 2018.július.10 08:05 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso nagyon boldog: pontszerzés a 13. helyről rajtolva
Fernando Alonso úgy véli, a szombati teljesítményre kell gyúrnia a McLarennek, ugyanis az a leggyengébb pontjuk. A kétszeres világbajnok elégedetten távozik a Brit Nagydíj helyszínéről.
Alonso szállította a pontokat a McLarennek vasárnap Silverstone-ban, miután Vandoorne a 12. helyre hozta be a kocsit. Alonso összességében elégedett volt, sikerült ismét pontot szereznie, újfent olyan csapatokkal vívott, ami biztató jelként szolgál.

„Ez határozottan tisztességes nap volt. Rendkívül boldog vagyok”- mondta Alonso Silverstone-ban. „Kemény nap volt ez a mai a versenypályán, biztonsági autós fázisok, ami megkavarta kicsit a dolgokat. Úgy döntöttünk, lágyakra váltunk a végére, és ez remek előnyt jelentett azokhoz képest, akikkel harcoltunk magunk körül, mert ők mind közepesen és keményen voltak. Megelőztünk pár autót, vívtunk Kevinnel, ami lelassított minket, talán túlságosan is visszafogta a felzárkózásunkat. 13. helyről kezdtem, nyolcadik helyen értünk be – ez remek.”

„Tudtuk, hogy ez a pálya kényes a motorerő tekintetében, és rendelkeztünk a sebességgel az egyenesekben, ez nem volt probléma. A megbízhatóság is jó volt – ismét. A szombat a leggyengébb pontunk, de vasárnap ott lehetünk a Renault-val, a Force Indiával, a Haasszal. Szombaton jobban szenvedünk, erre kell koncentrálnunk a következő nagydíjakon. Remélem, legközelebb valamivel csendesebb, nyugodtabb versenyünk lesz"- zárta sorait a spanyol.